PlayUp Champions League: wedstrijdinformatie bekijken en chatten met vrienden

De iOS-applicatie PlayUp bundelt sociale media bij voetbalwedstrijden en laat je met vrienden chatten.

PlayUp iconDe iPhone-applicatie PlayUp Champions League Football is een verzamelplek voor alle informatie over gespeelde en aankomende wedstrijden in de Champions League. Hiermee kun je opzoeken welke wedstrijden er binnenkort gespeeld worden, hoe de poules er voor staan en wie er het vaakst heeft gescoord. Daar blijft het echter niet bij: de app bundelt zoveel mogelijk (sociale) media, zodat je op meerdere manieren de wedstrijden kunt volgen. Hierdoor heb je toegang tot tweets, video’s, radiostreams, nieuwsartikelen en andere berichten terwijl je naar een wedstrijd kijkt.

PlayUp 1Gebruiken vrienden PlayUp ook, dan kun je samen een Hangout maken zodat je vanuit de app kunt chatten tijdens een wedstrijd. Je kunt hierbij ook een openbare chat maken, waarin willekeurige app-gebruikers ook met je mee mogen praten. Het toevoegen van je vrienden gaat wel enigszins onhandig: je koppelt Facebook en Twitter aan PlayUp, waarna je een uitnodiging kan versturen naar bepaalde vrienden. Je krijgt hierbij echter geen balk aan de rechterzijde, waarmee je snel naar bijvoorbeeld naar een naam die begint met de letter J kunt gaan. Heb je aardig wat vrienden, dan zul je een tijd door de app moeten scrollen voordat je bepaalde mensen vindt.

PlayUp biedt een handige manier om een voetbalwedstrijd op meerdere kanalen te volgen. Daar staat tegenover dat de applicatie Engelstalig is. Dit betekent dat de getoonde radiostreams, video’s, tweets en andere berichten allemaal in het Engels zijn. Je kunt natuurlijk gewoon met je vrienden in het Nederlands chatten, maar als je via een andere Nederlandstalige app ook het nieuws volgt, kun je net zo goed iMessage of WhatsApp gebruiken om met elkaar in contact te blijven.

PlayUp 2Deze versie van PlayUp is één van in totaal drie aparte sportapplicaties van dezelfde ontwikkelaar. Stiekem zijn ze echter grotendeels identiek: ga je een paar stappen terug in PlayUp Champions League, dan kom je op een overzichtspagina. Hier kun je op andere sporten tappen om in soortgelijke sociale kanalen terecht te komen voor bijvoorbeeld Basketbal-wedstrijden. Vermoedelijk brengt de ontwikkelaar applicaties toegespitst op een bepaald sportevenement uit, om zo nieuwe gebruikers te trekken.

Downloaden: PlayUp Champions League Football (gratis, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2012, 21:50
Categorie Sport
Onderwerp voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.