Pixeet app en fisheye-lens: foto en video in 360 graden

De Pixeet lens, iPhone case en gratis app helpen je met het makkelijk maken van een panorama-foto, die je om je heen kunt draaien.

PixeetFisheye lenzen zijn niks nieuws voor de iPhone. Eerder kwam de olloclip nog uit, een opschuiflens die zowel als wide-angle als fisheye lens dient. Dat was nog maar het begin van de mogelijkheden, zo laat Pixeet ons zien. De fisheye lens en bijbehorende app helpen je met het schieten van foto’s en video’s in 360 graden. Om het ideale effect te creëeren moet je vier foto’s achter elkaar maken.

In het eerste opzicht lijkt de lens maar een nutteloze toevoeging. Immers: je moet altijd meerdere foto’s schieten om een panorama-foto in elkaar te zetten. De fish-eye lens zorgt echter dat er meer in een enkel plaatje aanwezig is, zodat je in plaats van misschien wel tien foto’s er maar vier hoeft te maken. Het fish-eye effect geeft de foto’s ook een gevoel van diepte, waardoor hij er realistischer uitziet wanneer je hem via de app om je heen wikkelt.

De lens en de iPhone-case om hem aan je telefoon te bevestigen kosten bij elkaar ongeveer 50 euro. Daar komt 15 euro aan verzendkosten bovenop wanneer je hem in Nederland laat versturen. Er zijn twee verschillende cases beschikbaar: een voor de iPhone 3G en 3GS en een ander voor de iPhone 4. Je vindt ze allebei op de volgende pagina.

Benieuwd hoe het resultaat er uitziet? Een voorbeeld vind je hier.

Downloaden: Pixeet 360 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2011, 9:08
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fisheye, panorama

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.