Amerikaanse doktoren krijgen 44.000 dollar bij gebruik iPad

De app drchrono is volgens de Amerikaanse regering zo baanbrekend, dat ze 44.000 dollar aan subsidie uitreiken aan doktoren die hem gebruiken in combinatie met hun cloudgebaseerde dataservice.

gebruik van de app drchrono kan beloond worden met 44.000 dollar.Apple ziet maar wat graag dat we onze iPad voor alles in het dagelijks leven gebruiken. Dat bleek nog uit een eerdere reclamespot, waarin muzikanten, leraren en zakenmannen de tablet gebruiken. Ook doktoren staan er bekend om de iPad te gebruiken, iets dat ze vanaf nu nog meer gaan doen. De Amerikaanse regering heeft laten weten tot 44.000 dollar aan een doktor te geven wanneer hij Apple’s tablet in zijn werkdag opneemt. Dit allemaal dankzij een bekende app in de medische wereld, drchrono.

drchrono begon ooit als een simpele vervanging van de patientenformulieren die doktoren met zich meedragen om inzage in een patient te krijgen. Later werd er een betaalsysteem aan toegevoegd, waarin alle verzekeringsmaatschappijen waren geïmplementeerd. De Amerikaanse regering vindt de app zo baanbrekend dat ze hem bestempeld hebben als een nuttig middel voor Amerika’s ‘electronic health record’. Doktoren die van dit cloudgebaseerde datasysteem gebruik maken krijgen een subsidie van 44.000 dollar. Met drchrono is het systeem vele malen praktischer, omdat ze niet meer data achteraf moeten overzetten.

Downloaden: drchrono (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2011, 9:02
Categorie Geneeskunde
Onderwerp amerika

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.