PhotoForge2 uitgekomen: ‘Photoshop voor de iPhone’

PhotoForge2 benadert Photoshop op de iPhone en heeft veel bekende functies van Adobe's programma overgenomen. Zo kun je werken met RAW-bestanden, foto's van 20 megapixels en layers.

PhotoForge2-voor-iPhone-en-iPod-touchVan alle fotobewerkingsprogramma’s op de iPhone lijkt het gisteren verschenen PhotoForge2 misschien nog wel het meest op Photoshop. De applicatie heeft als wapenfeit dat je foto’s tot wel 20 megapixels kan importeren via iTunes. PhotoForge2 ondersteunt veel formaatsoorten zoals JPEG en PNG en zelfs de onbewerkte RAW-bestanden van veel formaten. Het kan fotobewerken tot op de pixel precies, werkt net als Photoshop met verschillende lagen (layers) en je kan veranderingen stap-voor-stap ongedaan maken.

PhotoForge2 heeft daarnaast uitgebreide mogelijkheden als verschillende kleurengamma’s corrigeren (CMYK en RGB), uitsnijden, resizen, selecteren en voor- en achtergrond bepalen. Toch lift het ook mee op de trend van populaire kleurenfilters. Standaard zitten er 25 effecten in PhotoForge2, maar met de in-app aankoop Pop! Cam van 1,59 euro, kun je filters laag over laag over laag leggen om je eigen effecten samen te stellen. Volgens ontwikkelaar Ghostbird Software zijn er meer dan 12 miljoen mogelijkheden om je foto te voorzien van een effect. De onderstaande trailer laar meer functies en mogelijkheden van de applicatie zien:

PhotoForge2 is gisteren uitgekomen voor de iPhone en iPad, maar is op dit moment nog geen universele applicatie. In een latere, gratis update wordt de applicatie alsnog ook op de iPad toegespitst. Hopelijk wordt dan ook de optie om foto’s te roteren toegevoegd. Die functie ontbreekt nu nog.

Downloaden: PhotoForge2 (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2011, 21:44
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotobewerking, photoshop, software

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.