Maak oud-Hollandse spreuken met tijdelijk gratis Tegeltjesmail

De Nederlander Wim de Nood maakte de applicatie Dutch Tiles over spreuken op Delftsblauwe tegeltjes voor de iPhone. De tijdelijk gratis applicatie is razend populair in de States.

Tegeltjesmail voor iPhone en iPod touch“Niets zo charmant als een spreuk aan de wand”, opperde de Nederlandse cabaretier Herman Finkers eens. Dat vinden ze de Verenigde Staten blijkbaar ook. Dutch Tiles is aldaar namelijk een van de meest gedownloade (tijdelijk) gratis iPhone-apps van het moment. In Nederland heet de applicatie van Wim de Nood ‘Tegeltjesmail’ en dat dekt de lading in één woord. Schrijf een tekst, lijst ‘m in een karakteristiek Delftsblauw tegeltje en mail de spreuk naar wie je maar wilt.

De applicatie bestaat al sinds 24 juni vorig jaar, maar we hebben er op iPhoneclub nog niet over geschreven. Nu de app gratis én plotseling razend populair is, is dit een leuke aanleiding om dit alsnog te doen.

Het aardige is dat het niet echt uitmaakt hoelang je opschrift voor het tegeltje is. De lettergrootte wordt aangepast en de tekst past automatisch. Behalve het resultaat mailen, kun je een tegeltje ook opslaan in je Camera Roll. We vermoeden nog wel een paar spreuken tegen te komen op Instagram en Twitter

Downloaden: Tegeltjesmail (nu gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2011, 21:00
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.