iOS game-update: True Skate, Wonder Zoo van Gameloft, gratis Square Planet en koopjes

Vandaag kijken we in de Game-update naar zwaartekrachtspelletje Square Planet, Gameloft's free-to-play-poging Wonder Zoo en het vrije skateboardspel True Skate. Als koopjes zijn er onder andere Need for Speed Hot Pursuit en Galactic Phantasy.

GU DO Square Planet iPhone iPod touch headerGratis games heb je in twee verschillende soorten op de iPhone en iPod touch. Degene die wel even leuk lijken, maar je al te graag verleiden er centen in te steken voor het versnellen van het spel of er anderzijds meer uit te halen, vormen verreweg de grootste categorie. Dan zijn er ook gratis spellen die wél als een warm bad voelen, waar je bijna wacht totdat de app uit de mouw komt en je wel moet betalen voor iets. We hebben ze beide in de iOS game-update vandaag, naast een nieuw skateboard-spelletje.

Gratis platformer: Square Planet

GU DO Square Planet iPhone iPod touchEr zijn aardig wat krakkemikkige platformspelletjes geweest die gratis werden aangeboden en daarmee een groot succes bereikten, waar wij als liefhebbers alleen maar onze hoofden om konden schudden. Here’s looking at you, Red Ball. Het zal toch wel dat Square Planet een succes wordt? Als er een permanent gratis platformer is die het verdient succesvol te worden, is deze het wel. We rollen met een bal door de iPhone te kantelen, maar dit keer wel door fraaie decors die zijn opgetrokken uit 3D-blokken. Als enige vrije bal redden we per level maximaal zes andere rollende smileys en pakken we onderweg zoveel mogelijk vierkante ringen mee. In de eerste twee levels is er eigenlijk geen sprake van gevaar en met zestien levels is het totaalaantal ook niet overdonderend, maar dat maakt het spel in omvang wel behapbaar. Bovendien worden de latere levels, met grotere lavabakken, lasers, zwaartekracht-manipulators en vijanden een stuk venijniger en creatiever. Het is niet altijd haalbaar je sprongen door het kantelen veel richting mee te geven, maarrr… download Square Planet als je ooit ook maar in de verleiding kwam Red Ball te downloaden. Dan zie je: zó spitsvondig kunnen gratis platformers zijn.
Downloaden: Square Planet (gratis, universele app)

Gameloft doet het weer: Wonder Zoo

GU DO Wonder Zoo iPhone iPod touchGameloft doet het dit jaar anders dan vorig jaar, kunnen we inmiddels wel constateren. Vorig jaar bracht de grote mobiele speluitgever het ene na het andere spel uit bedoeld voor gamers die een spelcomputer-ervaring op de iPhone wilden. Het had een neerwaartse lijn: de spellen werden steeds slechter en spelers trokken het steeds minder. Gameloft anno de tweede helft van 2012 ziet er ongeveer zo uit: een paar grote echte gamers-games en de rest vooral opvullen met free-to-play spellen voor kinderen en hun moeders. Wonder Zoo is daar alweer de tigste van in de rij, en we weten serieus niet meer hoe de vorige heette! In Wonder Zoo is je Safaripark leeggeroofd door een bende smokkelaars en wil je het park opnieuw opbouwen. Na een tekenfilmachtig introfilmpje valt het ook op hoe fraai het spel eruit ziet en lijkt Wonder Zoo even punten te scoren. Niet lang, want het spel doet echt niks nieuws ten opzichte van duizenden andere spellen in dit genre. Druk om de zoveel tijd op de gebouwen die je hebt neergezet en krijg geld, sterren en items die je nodig kan hebben voor meer gebouwen in de dierentuin. Het meest bijzondere aspect is dat je op safari kan gaan om dieren terug te halen uit de wildernis waar ze allemaal verhongeren. Het spel zorgt zelf wel voor het neerzetten van straatjes en andere opsmuk, zodat je je enkel lekker snel met de basis kan bezighouden. Ofwel: de creativiteit is er wel een beetje uit en je blijft heel hol bezig een park te bouwen en er munten uit te slaan. Wij wachten wel weer op een gamersgame, Gameloft.
Downloaden: Wonder Zoo (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: True Skate

GU DO True Skate iPhone iPod touchWe hebben het concept inmiddels wel eens eerder gezien op de iPhone, maar geldt dat niet voor elk genre? Ook in het bedienen van een skateboard met je vingers op het scherm, valt er nog wel een andere insteek te verzinnen. De grote overeenkomst tussen het eerder uitgebrachte TouchGrind en True Skate, is dat beide games zijn gemaakt door studio’s die volwaardig 3D uit de iPhone weten te trekken. Illusion Labs liet met TouchGrind voor het eerst zien fraaie en afgewerkte games op de iPhone te kunnen leveren; True Skate komt van True Axis, de ontwikkelaar achter eerder Jet Car Stunts. Het grote verschil tussen TouchGrind en True Skate is, dat de eerste veel meer op missies is gericht. Wat heet: True Skate is eigenlijk niet meer dan een speeltuin voor je vingertoppen en de vier virtuele wielen op het plankje dat je bestuurt. Je hebt alle vrijheid om wat door de verschillende skateparken met grinds en pipes te rollen, ollyen en stunten. Flips doe je met vegen over het scherm, combo’s maak je door blijvend bekwaam te euh… vingeren. Grabs en manuals zijn helaas niet van de partij. Het spel ziet er prachtig uit en speelt erg lekker, maar het kan zomaar zijn dat je er als willekeurige speler niks bij hebt te zoeken. Het spel stelt je namelijk geen doelen voor om naar iets toe te werken of beter te worden. Het is gewoon een beetje quality time voor jou en je speelplank.
Downloaden: True Skate (€1,59, universele app)

De koopjeshoek

Ook vandaag zijn er weer kekke aanbiedingen voor de iPhone en iPod touch. We hebben de krenten uit de pap gevist.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 18:10
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.