iOS game-update: Trigger Fist, Draw Something krijgt badges, Fighting Fantasy uit de App Store en Puppy Sanctuary

In deze game-update kijken we naar de nieuwe iOS-shooter Trigger Fist, de aankomende badges in Draw Something, de verdwijnende Fighting Fantasy-boeken en het aankomende Puppy Sanctuary.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Trigger Fist 1Terwijl spelcomputers worden overspoeld met online schietspellen, is het nog steeds een iets zeldzamer fenomeen op iOS. Trigger Fist brengt hier vandaag een beetje verandering in door in ieder geval één spel aan het iOS-shooter-arsenaal toe te voegen. Verder kijken we vandaag naar de Fighting Fantasy-gameboekenreeks, die volgende week uit de App Store verdwijnt, en bekijken we de trailer van het volgende week verschijnende match-3 spelletje Puppy Sanctuary. Oh, en Draw Something heeft weer iets nieuws te melden.

Trigger Fist: online schieten en geiten dragen

Trigger Fist 2Speel je de multiplayermodus van Modern Combat 3 of N.O.V.A. 3 nog? Trigger Fist is een nieuw spel binnen het populaire genre voor iOS, die zich bijzonder genoeg puur op multiplayer-potjes richt. Het spel gebruikt de traditionele virtuele pookjes om bestuurd te worden, maar doet een aantal slimme dingen om de controls te vergemakkelijken. Zo kun je alleen naar links en rechts kijken, waardoor je minder snel schuin de verkeerde kant op schiet. Heb je een vijand in je vizier, dan zoomt het spel automatisch in zodat je preciezer kunt richten. Wanneer je begint voelt het wat aan alsof de game wat beperkend in elkaar zit, maar zodra je aan de besturing gewend bent schiet je verrassend fijn door de online spelarena’s heen. Speltechnisch steekt Trigger Fist traditioneel in elkaar, met één uitzondering: in de spelmodus Sacred Goat moet je zo lang mogelijk met een geit op je rug rondlopen om punten te scoren.
Downloaden: Trigger Fist (€3,99)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Draw Something krijgt badges

Draw SomethingDe Draw Something-hype is inmiddels alweer wat gaan liggen, maar dat betekent niet dat Zynga de game vergeten is. In een mail naar gebruikers laat de ontwikkelaar weten dat een toekomstige update de mogelijkheid om badges te verzamelen zal toevoegen. Hoe je dit allemaal kunt doen is nog niet duidelijk: Zynga zegt in ieder geval dat je badges krijgt door speciale woordensets tijdens het spelen te gebruiken. Wanneer de update verschijnt is nog niet bekend, maar wij vermoeden dat het niet lang zal duren. Je kunt nu trouwens ook een paar extra zomerkleuren in de app kopen, om je krabbels met meer detail te maken. Daar moet je zoals gebruikelijk ingame spelmunten voor uitgeven.

Downloaden: Draw Something (€2,39)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Interactieve Fighting Fantasy-boeken 14 augustus uit de App Store

Fighting FantasyDe Fighting Fantasy-reeks combineert al langer traditionele boeken met rollenspellen, om je zo het gevoel te geven midden in de verhaalwereld te staan. In deze games lees je een verhaal, waarin je keuzes moet maken die het verdere verhaal beïnvloeden. Ondertussen rol je met dobbelstenen om gevechten te beslechten. De spellen zijn gemaakt in samenwerking met de boekenuitgever van Fighting Fantasy. De licentie die de ontwikkelaar in handen heeft is echter bijna verlopen, wat betekent dat de apps vanaf 14 augustus uit de App Store verwijderd moeten worden. Wil je de spellen nog spelen, dan moet je ze voor die datum downloaden.
Downloaden: City of Thieves (€2,39)
Downloaden: Fighting Fantasy: Creature of Havoc (€2,39)
Downloaden: Fighting Fantasy: Citadel of Chaos (€2,39)
Downloaden: Fighting Fantasy: Deathtrap Dungeon (€2,39)
Downloaden: Fighting Fantasy: The Warlock of Firetop Mansion (€2,39)

Trailer van de dag: Puppy Sanctuary

Puppy SanctuaryIn april schreven we over Kitten Sanctuary, een fraai afgewerkt match-3 spelletje dat nagenoeg hetzelfde in elkaar steekt als Jewel Quest. De honderd levels in het spel verschilden in vorm, waardoor je iedere keer een net wat andere uitdaging kreeg voorgeschoteld. Het gebrek aan in-app aankopen was voor veel spelers ook een groot pluspunt. De ontwikkelaar heeft inmiddels Puppy Sanctuary aangekondigd, een vervolg dat meer van hetzelfde lijkt te beloven. Volgens Touch Arcade moet het spel ergens volgende week in de App Store verschijnen. De game is gratis, maar een volledige versie moet vanuit de app worden vrijgekocht.
Downloaden: Kitten Sanctuary (€1,59)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De koopjeshoek

Hier de leukste iOS-gamekoopjes die je vandaag in de App Store kunt vinden.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.