PhoneTap: telefoongesprekken van je iPhone opnemen

PhoneTap is een iPhone-applicatie waarmee je telefoongesprekken kunt opnemen. De app is alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store en speelt een waarschuwing af.

phonetap opnamePhoneTap is een applicatie waarmee je uitgaande telefoongesprekken op je iPhone kunt opnemen. Je kunt op die manier vastleggen met wie je hebt gesproken en wat je hebt gezegd. De app is gemaakt door Clever Panda LLC en is volgens de ontwikkelaar zonder abonnement of extra apparatuur te gebruiken, maar er zit wel een addertje onder het gras. Je hebt namelijk 20 minuten gratis beschikbaar om de applicatie te proberen. Heb je meer minuten nodig, dan moet je die vanuit de app kopen.

Voor 25 minuten bellen betaal je $2,99 en voor 100 minuten $9,99. Na het downloaden kun je meteen beginnen met de opname, waarbij de applicatie een waarschuwing geeft dat het gesprek wordt opgenomen. Dat is niet alleen netjes richting je gesprekspartner, maar het is in sommige situaties zelfs verplicht om te melden dat je het gesprek opneemt). Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom Apple deze applicatie heeft goedgekeurd.

phonetap

PhoneTap legt datum, tijd en tijdsduur van het gesprek vast. Je kunt het gesprek als mp3-bestand naar een e-mailadres sturen, zodra het gesprek is afgelopen. De app is gekoppeld aan je adresboek. Je hebt minimaal iOS 4.1 nodig en de app is voorlopig alleen in de Amerikaanse App Store verkrijgbaar. Maar omdat mensen die graag nieuwe en onbekende apps uitproberen vaak al zo’n account hebben, hoeft dat geen belemmering te zijn.

Er is ook een alternatieve app verkrijgbaar met de naam Call Recording (gratis). Die kan tijdens een lopend gesprek een opname maken, maar vereist een abonnement van $10 per maand. Bij PhoneTap betaal je alleen wat je gebruikt.

Downloaden: PhoneTap ($0,99 – Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2011, 18:24
Categorie Diensten
Onderwerpen opname, smartphone, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.