iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Deze apps zijn nu al klaar voor Retina-beeldscherm nieuwe iPad

Er zijn al allerlei apps en games klaar voor het Retina-beeldscherm van de derde generatie, nieuwe iPad. iPadclub.nl zet de meest noemenswaardige applicaties en spellen op een rij.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe iPad apps nu al gereed voor Retina-displayApple heeft een sectie in iTunes aangemaakt waarin je eenvoudig kan zien welke applicaties al updates hebben gehad die het Retina-scherm van de derde generatie iPad ondersteunen. De lijst gaat hand in hand met de release van de nieuwe iPad in verschillende landen vandaag, zoals de Verenigde Staten en Duitsland. Een blik op de App Store leert dat de lijst inmiddels alweer langer is dan het overzicht dat Apple aanbiedt, en die ontwikkeling zal nog wel even doorzetten. Wij lichten de beste apps en games toe.

Apps

Evernote – De standaardkeuze om te maken als je op zoek bent naar een snelle manier om allerlei soorten notities te maken. Je kan ze zoektermen meegeven, foto’s toevoegen en het programma integreert met allerlei andere apps.
Downloaden: Evernote (gratis)

Twitter – De officiële Twitter-applicatie voor de iPad biedt alles van het sociale netwerk voor de normale gebruiker. In de liggende houding van de iPad, worden de berichten geladen in een uiterst leesbare, smalle middenkolom in het scherm.
Downloaden: Twitter (gratis)

Tweetbot – De mooiste en slimste Twitter-cliënt op de iPad. Tweetbot is nog niet zo lang uit, maar zet de maatstaf voor andere Twitter-apps. De dienst laadt nieuwe berichten live in, ondersteunt meerdere Twitter-accounts en is sneller dan de officiële Twitter-app.
Downloaden: Tweetbot (€2,39)

Day One Journal – Een stijlvolle, bijna minimalistisch uitgevoerde dagboek-app die je net als Evernote ook als notitieblok kan gebruiken. Je kan een wachtwoord op de applicatie zetten en opmaak aan de tekst toevoegen middels markdown-code.
Downloaden: Day One Journal (€1,59)

Reeder for iPad – De meest rustige en stijlvol ogende RSS-nieuwslezer op de iPad gaat al lang mee, maar is nog steeds geliefd door velen. Het werkt desgewenst samen met Google Reader om automatisch de laatste berichten van je favoriete nieuwssites te tonen.
Downloaden: Reeder for iPad (€3,99)

StockTouch – Een aandelenweergave 2.0, zo kan je StockTouch noemen. De applicatie toont de koersen van meer dan 1350 bedrijven en doet dat in een interface met tegels, waarvan de kleur verraadt hoe het gaat met de koers van het bedrijf. Je kan bedrijven selecteren per categorie.
Downloaden: StockTouch (€3,99)

Readability – Een schitterend vormgegeven applicatie waarin je artikelen offline terug kan lezen. Die artikelen kan je zelf hebben opgezocht in de app, maar ook hebben opgeslagen in bijvoorbeeld Tweetbot voor de iPad of vanuit je internetbrowser op de computer.
Downloaden: Readability (gratis)

Sketchbook Pro – Tekenen op de iPad was al leuk, maar met het nieuwe beeldscherm wordt het nog fijner. Sketchbook Pro is de eerste app die de nieuwe beeldkwaliteit ondersteunt. Het biedt je zes tekenlagen en een canvas van 2048 x 1536 pixels.
Downloaden: Sketchbook Pro (€3,99)

Star Walk for iPad – Richt de iPad naar de hemel en Star Walk vertelt je welke sterren je ziet. En geeft er vervolgens ook allerlei informatie over. Met Star Walk neem je een interactieve kijk in het heelal, met inspirerende beelden en allerlei weetjes.
Downloaden: Star Walk for iPad (€3,99)

Games

Real Racing 2 HD – Hét racespel dat altijd vooraan staat als Apple een nieuwe techniek introduceert. Zo kan je met verschillende iPads of iPhones bij elkaar met maximaal vier spelers op je HDTV racen met behulp van de Apple TV. Het is ook gewoon een goed racespel.
Downloaden: Real Racing 2 HD (€2,39)

Infinity Blade II – Het paradepaardje van Epic Games waarmee Apple keer op keer laat zien hoe krachtig haar nieuwe systemen zijn. Infinity Blade is een prachtig zwaardvechtspel waarin je de aanvallen van de tegenstanders moet pareren met vlugge reflexen en vingervegen.
Downloaden: Infinity Blade II (€5,49)

Modern Combat 3: Fallen Nation – Call of Duty voor de iPad. In dit knappe schietspel kijk je door de ogen van een soldaat en kom je op allerlei uithoeken van de wereld in confrontaties terecht. Het spel heeft een intensieve singleplayer, maar kan ook online gespeeld worden. Tijdelijk voor een prikkie.
Downloaden: Modern Combat 3: Fallen Nation (€0,79)

TouchGrind BMX – Dit is niet alleen een game waarin je nieuwe levels vrijspeelt door zo goed mogelijk met je vingers te stunten op een skateboard, crossfiets of driewieler; dit is ook een manier van tot rust komen in de fraaie, steriele omgevingen met rustige geluiden.
Downloaden: Touchgrind BMX (€3,99)

Sky Gamblers: Air Supremacy – Visueel indrukwekkend straaljagerspel dat Apple toonde om de kracht van de nieuwe iPad te demonstreren. Vlieg boven water en over land in de modernste gevechtsvliegtuigen en schiet je tegenstanders uit de lucht.
Downloaden: Sky Gamblers: Air Supremacy

Flight Control Rocket – Gloednieuw is dit hectische spel waarin je door lijntjes te trekken, zoveel mogelijk ruimteschepen moet landen op het moederschip. Er zijn tig soorten schepen en ze overvallen je in vlagen. Als je drie keer botst, is het Game Over.
Downloaden: Flight Control Rocket (€0,79)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2012, 11:50
Categorieën Games, Uncategorized
Onderwerpen game, muziek, nieuwe ipad, populaire apps, retinascherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.