Pathé Thuis voor iPad bevat nu Sony-huurfilms

Pathé Thuis biedt nu Sony-huurfilms aan. Je kunt de Sony Pictures-films huren op je iPad, zoals Het Regent Gehaktballen, Spider Man en Django Unchained. Ook denkt Pathé na over een onbeperkt abonnement met films.

pathe thuisDe iPad-app van Pathé Thuis bevat nog meer aanbod: er zijn films van Sony Pictures aan toegevoegd. Alle films zijn vanuit de iPad-app te huren. Het aanbod van Pathé Thuis is ook beschikbaar via het web, de Xbox 360 en smart-tv’s van Samsung, LG en Philips. Pathé werkt bovendien aan een nog verdere uitbreiding van het aanbod met SVoD (Subscription Video on Demand). Dit houdt in dat gebruikers een vast bedrag per maand betalen en daarna onbeperkt gebruik kunnen maken van de videocontent. Pathé zoekt nog uit hoe het model eruit komt te zien. Vooral bij nieuwe titels is het lastig om onbeperkt toegang te bieden. Maar voorlopig kunnen we ons eerst vergapen aan de films van Sony. Pathé sloot een meerjarige overeenkomst met Sony Pictures Television en Sony Pictures Home Entertainment gesloten.

Daardoor zijn titels zoals de animatiefilm Hotel Transylvania en Quentin Tarantino’s Django Unchained nu als huurfilm op de iPad te vinden, maar ook oudere films zoals Spider Man, de animatiefilms Het Regent Gehaktballen en de spannende verfilming van The Da Vinci Code. Dat laatste komt mooi uit, nu Dan Brown’s nieuwe boek is verschenen en veel mensen wellicht behoefte hebben aan een opfrisser, zonder Brown’s bestseller opnieuw te lezen. Een recente film in standaardresolutie kost rond de 5 euro, oudere films liggen meestal voor zo’n 3 euro in de schappen. Na betaling heb je 30 dagen om de film te kijken en net als bij iTunes gaat de teller lopen op het moment dat je begint te kijken. Je mag een film binnen 48 uur zo vaak mogelijk afspelen als je wilt. Er zitten op het moment al ruim 1000 films in de app. Eigenlijk is de Pathé Thuis-app niet meer dan een player die online gekochte content kan afspelen. Je koopt tegoed via iDeal, creditcard, kraskaart of pre-paid tegoed. Dit tegoed gebruik je om een film te huren. Grootste minpunt: geen ondersteuning voor Apple TV en AirPlay. Je zult de films dus op het scherm van je iPad moeten bekijken.

Je hoeft met Pathé niet thuis te blijven om op de iPad naar films te kijken. Je kunt via de app Pathé Mobiel ook bioscoopkaartjes bestellen. De bioscoopexploitant maakte in april bekend dat er al 1 miljoen bioscoopkaartjes verkocht zijn via de app Pathé Mobiel.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2013, 20:05
Categorie Amusement
Onderwerpen bioscoop, film, pathé

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.