Pathé Mobiel 3.0: bioscoopkaartjes bestellen vanuit vernieuwde iPhone-app (preview)

Pathé Mobiel komt als nieuwe iPhone-applicatie binnenkort beschikbaar in de App Store. Versie 3.0 biedt de mogelijkheid om bioscoopkaartjes te kopen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Pathe filmsOntwikkelaar Sharewire heeft een nieuwe versie gemaakt van de Pathé iPhone-applicatie. Versie 3.0 is volledig vernieuwd en bevat een optie om bioscoopkaartjes te kopen. Die kaartjes verschijnen op het scherm van je iPhone en zijn ter plekke te scannen. Vanuit de app was het al langer mogelijk om kaartjes te reserveren, waarbij je nog wel even bij de bioscoop langs moest om ze af te rekenen. Vanaf nu kan dat meteen vanuit de app. Je betaalt daarbij met creditcard, PayPal of Hyves Afrekenen. Gewoon reserveren van een kaartje is trouwens ook nog steeds mogelijk.

Pathé Mobiel is een van de langst bestaande Nederlandse iPhone-applicaties in de App Store. De laatste update dateert van augustus 2009 dus was het wel eens tijd voor wat vernieuwingen. Het uiterlijk van de app is flink aangepakt. Op het startscherm zie je niet meer direct de lijst met filmtijden, maar een filmbanner met daaronder opties voor Stad, Bioscoop, Pathé in de buurt, Vandaag en Deze week. De informatie wordt pas zichtbaar nadat je eerst een stad en bioscoop hebt gekozen. De snelste manier is om dat via de GPS-functie te doen: tik op ‘Pathé in de buurt’ en je ziet bij welke bioscoop je terecht kunt.

Om het gewijzigde design duidelijker te maken zie je ter vergelijking hieronder het trailerscherm, met links de oude app, rechts de nieuwe app:

pathe-mobiel-vergelijking

Bioscoopkaartje kopen via Pathé-app

Zoals aangegeven kun je vanuit de app ook meteen een bioscoopkaartje aanschaffen.

Pathé gaat in januari de applicatie twee weken lang testen met 50 gebruikers. Zij kunnen tijdens de actieperiode bioscoopkaartjes kopen voor 5 euro per stuk. Geïnteresseerde testers kunnen met vermelding van hun UDID contact opnemen via mobiel (at) pathe.nl. Je krijgt dan per mail voorwaarden en instructies toegestuurd.

Pathé Mobiel 3.0 is nog niet in de App Store te vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2010, 14:01
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen bioscoop, pathé

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.