Patentaanvraag wijst op Nike + iPhone golf-applicatie

Nike heeft een patent ingediend, waarin ze een Nike + iPhone-applicatie voor golfers beschrijven. Met modules in de golfbal en de golfclub kun je de eigenschappen van een golfswing vastleggen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nike-iphone-golfHet Amerikaanse patentbureau heeft een patentaanvraag van Nike gepubliceerd, waaruit blijkt dat wordt gewerkt aan een nieuwe uitbreiding van de Nike+ iPod-productlijn. Uit de aanvraag blijkt dat het systeem werkt met de iPhone, al is onduidelijk hoeveel betrokkenheid Apple erbij heeft. Met golfmaterieel en een mobiel apparaat kun je je prestaties vastleggen. Daarbij worden de parameters van een golfswing vastgelegd, verstuurd en vertoond op een scherm.

Wat Nike wil gaan doen wordt uitgebreid beschreven, maar in het kort komt het erop neer dat de eigenschappen van een slag tegen de bal worden vastgelegd. Er zijn datamodules bij betrokken die in de golfbal en de golfclub aanwezig zijn. Bij de uitvinding hoort ook een website met een database, die misschien gaat lijken op de huidige Nike + iPhone website voor hardlopers. Voor het vastleggen van de gegevens kan ook een smartphone worden gebruikt, “zoals een iPhone”. Nike houdt dus nog de mogelijkheid open om de vinding ook op andere platformen te gebruiken. Nike’s patentaanvraag 20110183780 werd in het eerste kwartaal van 2010 ingediend.

golf-iphone-app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2012, 13:58
Categorie Sport
Onderwerpen golf, nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.