party-party-icoon

Party Party: flitsende selfies en gifjes op iPhone maken

De maker achter A Beautiful Mess komt met een fotohokje voor iPhone: schiet foto's en verwerk ze tot video's, fotorollen en gifjes.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Party Party iPhone gifjes en selfies makenAls je toch tientallen selfies maakt, waarom maak je ze dan niet meteen achter elkaar? De ontwikkelaar van fotoapp A Beautiful Mess maakt van je iPhone nu een fotohokje. In Party Party hoef je de sluiter maar in te drukken of er worden onverbiddelijk 4, 9 of 16 foto’s van je gemaakt. Die kan je daarna opslaan als fotorolletje dat rechtstreeks uit een fotohokje had kunnen komen, als vierkante Instagram-collage, als video of als geanimeerde GIF.

Party Party laat je de eerste keer goed schrikken, bij de eerste druk op de sluiter. Elke seconde wordt een nieuwe foto genomen en de vier seconden zijn voorbij voordat je ze doorhebt. Gelukkig kan je ook foto’s en selfies nemen die wel scherpgesteld zijn: je kan ook 2, 3, 4 of 5 seconden tussen de foto’s nemen. Ook een manual capture, dus handmatig de sluiter indrukken, is mogelijk. Wat wel wennen blijft, is dat de eerste foto meteen genomen wordt als je begint.

In zekere zin kan je stellen dat Party Party een eerlijke app is. De foto’s die worden gemaakt, zijn nadien niet te verwijderen. Als je 9 foto’s hebt gemaakt en er zitten 2 flops tussen: stikken of slikken. Of je nou de fotorol, vierkante collage of de originele videovorm hebt gekozen. Bij de laatste kan je aangeven hoelang de verschillende foto’s in beeld komen – van snelheid schildpad tot haas. Origineel slaat Party Party een animatie op als video, maar met één extra druk bewaar je hem als oneindig herhalend geanimeerd gifje.

Party Party foto schieten Party Party tijd tussen foto's geanimeerd

De geldgraaierij die A Beautiful Mess kenmerkte, laat ontwikkelaar Red Velvet nu gelukkig achterwege. Je betaalt eenmalig 89 cent voor de app en bent dan meteen voorzien van alle mogelijkheden. Daartoe behoren zeventien fotofilters die meteen al je achter elkaar genomen foto’s kleuren. Een handvol filters maakt je foto wat valer en een deel zorgt voor warme, oranje-achtige huidstinten. De zwartwitfilters lijken misschien erg op elkaar, maar zijn wel lekker ‘clean’. Tot de bewerkingsopties horen ook zeven verschillende randen.

Het zijn echter niet de bewerkingen die de sier maken. Die kan je ook wel maken als je de video doorzet naar Instagram bijvoorbeeld. Deze app koop je eerder omdat je gewoon weer op een nieuwe, leuke manier foto’s, video’s en gifjes maakt.

Pluspunten

  • Opslaan als video en gif
  • Goede kleurenfilters

Minpunten

  • Geen foto's verwijderen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 17:29
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotografie, gif, selfie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.