lockscreen designer

Lockscreen pimpen op iPhone en iPad

Het lockscreen van je iPhone of iPad kan wel wat leuker. Met deze vier apps zorg je daarvoor, van een todo plaatsen tot fraaie foto's.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

lockscreen-wallpaper
Kan je toegangsscherm op de iPhone of iPad wel een lik verf gebruiken? En is alleen een grote foto op de achtergrond niet goed genoeg? Bij iCulture zetten we vier leuke apps op rij waarmee je meer uit je lockscreen haalt. Met MemoLock wordt het een handig post-it briefje, LockScreen Buddy laat je kiezen uit allerlei designs voor om je foto’s heen en nog twee leuke app-tips.

Kan je echt je lockscreen pimpen?
Sommige iPhone- en iPad-apps beloven gouden bergen voor wat je allemaal met je lockscreen (toegangsscherm) op het apparaat kan doen. In de praktijk werkt het echter altijd hetzelfde. Lockscreenapps laten je een statische afbeelding maken die je opslaat in je fotoalbum. Die kan je vervolgens instellen als achtergrond van je toegangsscherm. Je plaatst dus alleen een statische afbeelding op de achtergrond.

Tip: onderaan dit artikel vind je alle detailinformatie over de apps

Lockscreen Buddy

Lockscreen Buddy laat je kiezen uit je eigen foto’s of honderden wallpapers die je vanuit de applicatie kan gebruiken. Daarna begint de lockscreenmagie van de app. Je kiest een frontje voor de bovenkant en voor de onderkant van het scherm, die je onafhankelijk van elkaar kan instellen. Zo kan je de tijd op het lockscreen bovenin beeld bijvoorbeeld voorzien van een iOS 4-achtige zwarte balk, en de ‘schuif om te ontgrendelen’ onderin beeld juist voorzien van een semi-transparante balk op de achtergrond. Je hebt een in-app aankoop van 89 cent nodig om toegang te hebben tot al die honderden combinaties.

lockscreen-buddy-1lockscreen-buddy-2

FancyLock

FancyLock is vergelijkbaar met Lockscreen Buddy, maar beschikt over meer creatieve vormen voor je toegangsscherm dan alleen kleuren en transparante balken voor over de tekst en tijd. Zodra je een foto uit je fotoalbum hebt geselecteerd, kies je een van de vele samenstellingen van kleuren op de statusbalk, tijd bovenin beeld en de ‘schuif om te ontgrendelen’ tekst. Tribals, bladeren, vlammen, gekleurde bubbels, ronde schijven, neon-kleurige gloed, camouflage, een voetbalveld: er is van alles wat. Helaas is FancyLock niet helemaal gratis. Elke achtergrond kost 10 muntjes… en je begint met 5 stuks. Je kan wat video’s bekijken en apps downloaden voor gratis munten, of betaalt 89 cent voor 20 munten. Voor 3,59 euro krijg je onbeperkt toegang tot alle achtergronden.

fancylock-1fancylock-2

MemoLock

MemoLock bespraken we al in een uitgebreid los artikel. Met de applicatie zet belangrijke taken of een deel van je agenda op het lockscreen van je iPhone. In de app kies je uit vijf verschillende indelingen die je uit kan voeren in allerlei iOS 7-achtige kleuren. Er zijn twee indelingen voor agenda-afspraken en je treft er een voor notities, een takenlijst en een (les)rooster. De informatie wordt helaas niet van je agenda- en notitie-app gehaald; je voert alle informatie zelf in. Daardoor bepaal je wel helemaal zelf welke todo’s op je lockscreen staan.

memolock-1memolock-2

Lockscreen Wallpaper Designer

Lockscreen Wallpaper Designer van de Nederlander Erwin Zwart verdiende al eens eerder onze aandacht. Het mooie aan deze ontgrendelscherm-app is dat je foto niet perfect hoeft te zijn om de de juiste achtergrond te zijn voor je lockscreen. Je selecteert namelijk maar een deel van je foto in een cirkel, vierkant of ster centraal in beeld. De applicatie is zo opgezet, dat de rest van het scherm de kleuren overneemt die in je foto voorkomen. Zo zie je slechts een deel van de foto, maar heb je wel de sfeer van je afbeelding goed te pakken.

lockscreen wallpaper designer 1lockscreen wallpaper designer

Openingsfoto: Nicole Kasper/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2014, 16:51
Categorie Lifestyle
Onderwerpen lockscreen, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.