Overgram: fraaie lettertypes op foto’s met gratis probeerversie Over

De iPhone-applicatie Overgram laat je fraaie lettertypes plaatsen bovenop foto's, die je vervolgens kunt delen op Instagram. De app is een gratis probeerversie van de app Over.

OvergramEerder dit jaar hebben we nog aandacht besteed aan Over, een iPhone-applicatie waarmee je teksten met fraaie lettertypes op foto’s kunt plaatsen. De ontwikkelaar van deze app heeft inmiddels Overgram uitgebracht, een gratis alternatief dat zich enkel richt op het delen van je bewerkte foto’s met Instagram. In de app open je een foto, waarna je hem bijsnijdt tot Instagram-formaat en er een tekst op plaatst. Ben je helemaal klaar, dan kun je de foto delen.

Overgram fontsOvergram is in de praktijk een gratis probeerversie voor Over. Zo heeft de app maar tien lettertypes tot zijn beschikking, maar kun je er volgens de ontwikkelaar meer gebruiken door Over in de App Store te kopen. Je krijgt dan meteen ook meer deelmogelijkheden tot je beschikking: Overgram kan namelijk alleen een foto delen met Instagram, terwijl Over ook ondersteuning voor bijvoorbeeld Twitter biedt.

Bewerkte foto’s in Overgram krijgen standaard een watermerk rechtsonder in beeld, met daarin de naam van de applicatie. Hoewel je Over kunt kopen om hier van af te zijn, is het ook mogelijk om via een in-app aankoop het watermerk in Overgram weg te kopen. Hiervoor betaal je eenmaal 89 eurocent. Dat is wellicht de moeite waard op momenten waarop Over voor €1,79 wordt verkocht, maar op het moment heb je er weinig aan: de betaalde app wordt namelijk tijdelijk ook voor maar 89 eurocent aangeboden. Momenteel zouden we dus adviseren om gelijk maar Over te kopen; simpelweg omdat die meer mogelijkheden biedt. Vind je het watermerk geen issue, ga dan lekker aan de slag met de gratis Overgram.

Downloaden:

  • Overgram (gratis, met in-app aankoop, iOS 5.1+)
  • Over (€0,89, normaal €1,79, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2012, 14:50
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.