Opera speelt in op datalimieten: Opera Mini levert meer webpagina’s voor hetzelfde geld

Opera Mini opent met de data van een Twitterpagina zelf 16 pagina's voor je. Dat blijkt uit een infographic van de browserbouwer zelf, waarin hij verschillende websites pakt en laat zien hoeveel minder data Opera Mini gebruikt.

Opera MiniNu steeds meer mensen te maken hebben met datalimieten, is het slim om eens na te denken over je browsergebruik. Opera speelt er slim op in met een persbericht: wie getroffen wordt door de strenge datalimieten zou eens naar Opera Mini moeten kijken. Bij dezelfde hoeveelheid dataverkeer kun je met Opera Mini véél meer webpagina’s bekijken. Het probleem is dat veel mensen geen idee hebben hoeveel data ze nu eigenlijk verbruiken. Daarom heeft Opera het in een grafiek wat meer zichtbaar gemaakt. Je ziet in één oogopslag hoeveel je bespaart.

Webbrowser Opera Mini comprimeert websites via zijn eigen servers voordat ze op je telefoon openen. Hierdoor hoef je minder data te downloaden, wat resulteert in een lagere rekening en snellere laadtijden. Onderstaande afbeelding laat zien hoeveel pagina’s je in Opera Mini kunt openen, vergeleken met een gewone mobiele browser.

Vooral Twitter en Facebook springen eruit. Met de data die je moet laden voor de voorpagina van Twitter (222 KB) opent Opera Mini ruim 16 pagina’s. De browser comprimeert het sociale netwerk tot gemiddeld 14 KB per pagina. Facebook wordt van 201 KB teruggebracht tot 24 KB, wat neerkomt op acht webpagina’s in Opera Mini.

Helemaal eerlijk is de vergelijking niet. De vergelijking wordt vooral gemaakt met de desktopversie van websites, terwijl veel van de pagina’s ook een mobiele variant hebben. Deze pagina’s worden ook gecomprimeerd wanneer je ze in Opera Mini opent, maar omdat ze van zichzelf al compacter zijn is ook het verschil kleiner. Opera Mini is een browser voor je iPhone en iPad, wat betekent dat je toch vaak gebruik maakt van de mobiele sites.

Downloaden: Opera Mini (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2011, 11:42
Categorie Productiviteit
Onderwerpen datalimiet, opera, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.