Nearparent: supportgroep op de iPhone voor je kind

Nearparent is een app waarmee je een supportgroep voor je kind kunt vormen. Ouders, grootouders en bevriende andere ouders kunnen te hulp schieten als je kind in nood is.

nearparentOuders vinden de veiligheid van hun kind belangrijk, maar je kunt niet altijd in de buurt zijn. Nearparent heeft daarom een oplossing bedacht, waarbij je met een groep volwassenen een supportgroep vormt. Je vult in de app de gegevens van een aantal volwassenen in, bijvoorbeeld ouders, grootouders, goede vrienden die ook kinderen hebben, de oppasmoeder verderop in de straat en andere volwassenen waaraan je je kind wel durft toe te vertrouwen. Zo ontstaat een sociaal netwerk van mensen die elkaar kennen en die het kind in geval van nood kunnen helpen.

Je kind gaat vervolgens gewapend met iPhone op stap. Hij checkt regelmatig op verschillende plekken in, zodat je als ouder weet waar hij of zij uithangt. Mocht het kind in de problemen komen, dan kan hij een noodsignaal sturen. Je ziet meteen welke volwassene uit de supportgroep het dichtst in de buurt is. Een van de volwassenen kan vervolgens de taak op zich nemen om het kind te hulp te schieten.

Alle betrokkenen zien dat er iemand onderweg is, zodat je als werkende ouder niet halsoverkop van kantoor weg hoeft. Voor wie sceptisch is over het nut van sociale netwerken, inchecken en vriendjes maken is dit misschien de toepassing om toch overtuigd te raken van het nut.

Downloaden: Nearparent (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2011, 22:03
Categorieën Kinderen, Sociaal netwerken
Onderwerp ouders

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.