OpenFeint ziet 187 procent groei in iOS-games tijdens feestdagen

OpenFeint zat het aantal downloads rond de kerstdagen met 187 procent groeien, dankzij nieuwe toestellen en meer gebruikers.

openfeint logoDe feestdagen zijn traditioneel een periode waarin mensen tijd hebben om een spelletje te spelen. Mensen krijgen nieuwe iPhones en iPods en gaan aan de slag om leuke apps te installeren. Dat is te merken aan de cijfers van het sociale gamesnetwerk OpenFeint. Ze konden alleen al op eerste kerstdag 450.000 nieuwe gebruikers tegemoet zien, 184% meer dan op een normale dag. Het was de grootste groei die ooit op een dag is gemeten. In de vier dagen rondom kerst kwamen er 1,4 miljoen nieuwe gebruikers bij. Zij downloadden 5 miljoen games die ondersteuning voor OpenFeint hebben. Downloads op de iPhone en andere iOS-apparaten groeiden met 187 procent, op Android groeide het aantal downloads met 73%.

De groei is onder andere te danken aan OpenFeint’s keuze voor meerdere platformen: aanvankelijk was de dienst alleen beschikbaar op de iPhone en de iPad, maar nu kun je ook op Android-toestellen je gamescores uitwisselen. OpenFeint heeft plannen om uit te breiden naar nog meer platformen en daar hebben ze ook ruimte voor, want het bedrijf kreeg onlangs een kapitaalinjectie van 8 miljoen dollar van Intel Capital en het Chinese gamesbedrijf The9.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2011, 20:13
Categorie Games
Onderwerp openfeint

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.