OpenFeint-oprichter werkt aan MOBA-game voor iPad

OpenFeint-oprichter Jason Citron werkt met de gamestudio Hammer & Chisel aan Fates Forever, een zogeheten MOBA voor de iPad.

Fates Forever screenshotHet sociale iOS-gamesnetwerk OpenFeint is inmiddels een tijdje opgedoekt, maar de makers hiervan werken ondertussen weer aan wat nieuws. OpenFeint-oprichter Jason Citron werkt nu met gamestudio Hammer & Chisel aan de nieuwe game Fates Forever, een zogeheten ‘MOBA’ speciaal voor de iPad. Het spel moet erg veel weg hebben van League of Legends, een freemium-game voor de pc die inmiddels door 12 miljoen mensen per dag wordt gespeeld.

‘MOBA’ staat voor ‘multiplayer online battle arena’. In dit spelgenre moet je met een team van een paar spelers een soort van mini-RPG spelen, waarin je in level groeit en ondertussen torens sloopt om de basis van je tegenstander binnen te dringen. MOBA-spellen zijn op het moment zeer populair in de e-sportwereld, waar de spellen bij grote toernooien worden gespeeld.

Citron wil met Fates Forever de besturing van een MOBA-spel intuïtief overzetten naar de iPad. Het lijkt dus niet de bedoeling dat het spel een ouderwetse besturing met virtuele stick en knoppen krijgt. Volgens de ontwikkelaar is het grote iPad-scherm ideaal voor dit speltype. Overigens is Fates Forever niet de eerste in zijn soort. Heroes of Order & Chaos bracht het MOBA-speltype eerder naar iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2013, 11:10
Categorie Games
Onderwerp openfeint

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.