OOGGetuige: nieuwe magazine en iPhone-app van Sanoma

OOGGetuige is een nieuwe app voor de iPhone, iPod touch en iPad en brengt het nieuws en andere onderwerpen in beeld. Dat gebeurt aan de hand van één foto met onderschrift per onderwerp.

OOGGetuige voor iPhone fotoVanaf vandaag ligt het nieuwe maandblad OOGGetuige in de winkel. Het blad van uitgeverij Sanoma richt zich op de ‘kijkers onder de lezers’ en bestaat voor een riante tachtig procent uit foto’s. Tekst staat duidelijk op het tweede plan. Behalve het tijdschrift is er ook een app uitgekomen van OOGGetuige. Die kwam eigenlijk anderhalve week te vroeg uit, maar wordt nu pas naar buiten gebracht. De universele applicatie voor de iPhone en iPad laat dagelijks enkele actuele foto’s met onderschrift zien.

In de afgelopen dagen bracht OOGGetuige zo’n drie foto’s per dag. Ze zijn afkomstig uit de interessegebieden nieuws en actualiteit, natuur en wetenschap, glamour en entertainment. Elke foto wordt begeleid door een onderschrift van twee of drie regels en staat in een wit kader. Je kan navigeren door op de foto te swipen of via een wereldkaart. Je kan de foto’s ook afspelen als slideshow. Inzoomen gaat met de bekende pinch-beweging. Uitgever Wouter Verkennis:

We zijn erg benieuwd hoe ons nieuwe maandblad zal aanslaan bij het publiek. Foto’s kijken gaat tegenwoordig vaak online, maar dat levert niet dezelfde impact die we met een magazine juist wel kunnen bieden. Met het blad, de website, iPad en iPhone app met dagelijkse nieuwe aanvoer van beeld, biedt OOGGetuige een crossmediale dimensie voor haar lezers en de fotobeleving.

De uitspraak van Verkennis is een beetje vreemd wat betreft de iPhone-applicatie waarop foto’s van internet worden gehaald en dus ook online bekeken worden. De applicatie, die aanzienlijk goedkoper is dan het magazine van 4,50 euro, is voor de iPad en iPhone geschikt maar lijkt vooral voor het tablet ontworpen. Op de iPhone ziet de interface er wat log uit. De onderschriftbalk is eigenlijk te groot voor de foto. Gelukkig is de balk met een tik op het scherm te verwijderen. Toch komt de applicatie minder natuurlijk over dan op het grotere iPad-scherm.

Na de introductieprijs moet OOGGetuige voor de iPhone 1,59 euro kosten. Er zijn geen abonnementskosten aan de app verbonden.

Downloaden: OOGGetuige (€0,79, introductieprijs)

OOGGetuige voor iPhone kijken op kaart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2011, 13:01
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps
Onderwerp sanoma

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.