iOS game-update: nieuwe Tiny Tower-kloon, Rogue Racing, Fly With Me en koopjes

Geen Game van de Week voor de iPhone en iPod touch vandaag, maar we hebben wel noemenswaardige andere nieuwe games in de aanbieding. Zo is Rogue Racing een gratis racespel en is Pixel Story een Tiny Tower-kloon.

GU VR Fly With Me header iPhoneAls je ietwat beteuterd was dat het verkeer vaststaat en het openbaar vervoer niet vooruit is te branden met de sneeuw, dan kun je jezelf beter even vasthouden: er is geen Game van de Week deze week. Het Nintendo DS-spel Ghost Trick is beslist een degelijke ervaring op de iPhone, maar te niche om iedereen aan te raden. En dus koppen we gewoon drie kersverse games in: gratis racen in Rogue Racing, Pixel Story imiteert Tiny Tower en Fly With Me is verrassend leuk.

Gratis scheuren: Rogue Racing

GU VR Rogue Racing iPhone iPod touchAls gameuitgever Glu met een gratis spel komt, weet je inmiddels wel hoe laat het is: voor niks gaat de zon op. In Rogue Racing kan je deelnemen aan straatraces met sportieve bolides die je op allerlei manieren kan pimpen en upgraden, maar niet te lang achter elkaar hoor. Nee, dat niet. Om het gaspedaal erop te houden heb je, zeg maar, racevoer nodig en dat vult zich pas elk kwartier aan. Zonder kan je niet scheuren. Maar goed, als je een geduldig type bent en een spel met dit principe langer dan een kwartier weet vol te houden, zit je best goed in Rogue Racing. Het ziet er niet al te spetterend uit en er zijn ook racespellen die een stuk strakker sturen, maar de actie vloeit van het beeldscherm en is lekker overdreven snel en chaotisch. Als je wilt dat je tegenstanders enkel nog tegen je achterbumper aanhikken, kan je investeren in upgrades en turbo’s, maar als je dat een beetje naar behoren wil doen mag je – inderdaad – de portemonnee trekken. Wij zeggen: kóóp liever een racespel en geef er daarna geen cent meer aan uit. Alle waar naar zijn geld.
Downloaden: Rogue Racing (gratis)

Kopieermachine: Pixel Story

GU VR Pixel Story iPhone iPod touchHoe lang duurt het om een spel voor de iPhone te maken? Een klein half jaar, durven we nu wel te stellen. Opeens komt de ene na de andere ontwikkelaar met een letterlijke kloon van het vorig jaar zo succesvolle Tiny Tower. Het fonkelnieuwe Pixel Story kopieert de pixelstijl zelfs één op één van Tiny Tower, met dezelfde menu’s en hetzelfde lettertype. Nou ja zeg, hoe kan je zoiets nou ontwikkelen? De enige twist is dat je in Pixel Story geen flatgebouw maakt, maar dat je juist verdiepingen ondergronds aanlegt. Hoe meer ondergrondse verdiepingen, hoe beter je het doet. Je legt verdiepingen met leefruimtes aan zodat je bewoners kan huisvesten en bouwt winkels om de bewoners aan het werk te zetten. Daarmee krijg je meer geld en kan je weer meer verdiepingen bouwen. De beroepen van de inwoners van Pixel Story zijn wel bijna bijzonder. Zo zijn ze vampier, weerwolf of geest en moeten ze ook zeker op overeenkomstige verdiepingen werken om te aarden. Als Tiny Tower een Halloween-thema had, zou het Pixel Story zijn. Maar wát makkelijk dit zeg. Echt, een goede App Store-link* onder dit stukje zetten is moeilijker.
Downloaden: Tiny Tower (gratis)

Trailer van de Dag: Fly With Me

GU VR Fly With Me iPhone iPod touchSoms lijkt een spelletje doodsimpel, maar blijkt er toch nog een extra laagje onder te zitten dat het verdraaid interessant maakt. Nee, wij kunnen ons de laatste keer ook niet meer heugen. Het gebeurt niet zo vaak – maar het is wel het geval bij Fly With Me. Daarin druk je op het beeld om in korte levels het vogeltje van Fly With Me te laten flapperen zodat hij in de lucht blijft. In de korte vluchten is het de bedoeling dat je alle drie de sterren in een level pakt, maar je ziet niet al te makkelijk waar die zitten. Dat zal je zelf moeten ontdekken door het fladderen soms los te laten en soms in te zetten. De diepe twist komt later: dan wordt het aantal keren dat je mag flapperen namelijk zo ingeperkt, dat je zowaar moet uitdenken wanneer je de knop indrukt. In de lucht blijven, sterren pakken, getimed fladderen en als het even kan ook nog zoveel mogelijk punten scoren door onderweg vliegjes te verorberen. Oh jemig, we hebben het nog niet eens gehad over het gevaar dat jouw kant op vliegt, nietwaar? Fly With Me ziet er simpel uit, maar biedt zoveel meer dan je ziet. Goed spelletje.
Downloaden: Fly With Me (€0,79)

De koopjeshoek

Hoera, weekend! Of je nou nog uren vastzit in de trein en nog wat batterij in je iPhone over hebt, of niet van sneeuw houdt: hier zijn de leukste tijdelijk afgeprijsde games om je mee bezig te houden.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

*Nou vooruit, hier alsnog het goede App Store-linkje naar Pixel Story.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2012, 18:36
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, pixel, racegame, tiny tower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.