Onderzoek: 40% van de Europese smartphone-kopers zal een iPhone kopen

Uit een onderzoek van een Amerikaans onderzoeksbedrijf is gebleken dat 40% van de Europese consumenten die een smartphone gaan kopen een iPhone gaat kopen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 5.000 consumenten en 2.250 werknemers in vijf verschillende Europese landen.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

android_vs_iphoneDe iPhone is een populaire telefoon, dat blijkt wel uit de cijfers die deze week bekend zijn gemaakt. In Amerika was de iPhone bijvoorbeeld de bestverkopende telefoon bij telecomproviders AT&T en Verizon. Daar was de iPhone in 58% van de gevallen de bestverkochte telefoon bij de ondervraagde winkeliers. Een paar dagen geleden maakte de IDC ook bekend dat het marktaandeel van Android voor het eerst in tijden is gedaald, ten gunste van iOS. Ook in Europa worden onderzoeken gedaan; 40 procent dan de Europese consumenten die een smartphone gaan kopen zouden namelijk kiezen voor de iPhone.

Dat blijkt uit een marktonderzoek van de Yankee Group, een Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in marktonderzoeken. Het bedrijf nam een enquête af onder 5.000 consumenten en 2.250 werknemers en verantwoordelijken voor de IT aankopen in vijf landen in de EU: Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland en Italië.

De keuze voor andere besturingssystemen is betrekkelijk lager, met maar 19% van de ondervraagden die een apparaat zouden kopen waarop Android draait. BlackBerry komt op plaats 3 met 17% van de ondervraagden. Nokia valt net buiten de top 3 met 15%. Declan Lonergan, vice-president Research bij het bedrijf zegt hier het volgende over:

Deze bevindingen benadrukken de aanhoudende sterkte van Apple in de Europese smartphone markt en in het bijzonder, zijn fenomenale merkverleiding. De data toont ook de uitdagingen voor Nokia en RIM om in het hoofd van de consument te blijven en marktaandeel te behouden in de smartphone markt.

In het onderzoek staat ook dat de werknemers van bedrijven steeds meer consumentenproducten gebruiken voor werkdoeleinden. Als de IT-afdeling expliciete toestemming geeft gebruiken gemiddeld vier keer zoveel mensen deze apparaten voor hun werk. Tablets zijn volgens het onderzoek ook goed voor de productiviteit: 58% van de ondervraagden zegt productiever te zijn als ze een tablet hebben om tijdens het reizen op te werken.

Via The Loop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:24
Categorie Diensten
Onderwerpen android, besturingssysteem, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.