Readability wil strippen: longreads gaan overboord

Readability stopt met het aanbieden van geselecteerde lange verhalen van Longform.org. De iOS-app wil zoveel mogelijk strippen.

Readability net iets strakker iOSDe lange artikelen (‘longreads’) die worden geselecteerd door de website Longform.org, worden niet langer getoond in Readability. Dat betekent dat de iPhone- en iPad-app zich weer meer opwerpt als een applicatie waarin je artikelen offline kan teruglezen die je vanuit andere websites en apps hebt doorgestuurd. De enige andere artikelen die je kan lezen in Readability zijn de Top Reads: verhalen die door opmerkelijk veel gebruikers worden bewaard voor offline lezen. Het was een kwestie van strippen, vertelt Readability aan iCulture.

Dat doet het bij monde van Tyler Gaw, hoofd ontwikkeling en design van Readability:

“Het besluit om Longform Picks uit de laatste versie te halen is onderdeel van een poging om de app zoveel mogelijk te stroomlijnen. We zitten in een beweging om Readability terug te dringen tot zo weinig mogelijk functies. Longform Picks was een leuke toevoeging, maar de lange verhalen werden weinig gelezen en de functie is niet helemaal in lijn met waar we ons op focussen.”

De verwijdering van de artikelen is echter niet de enige verandering die is doorgevoerd in Readability versie 1.3 voor iPhone en iPad. Nieuw zijn ook visuele aanpassingen in de leesweergave van de app, het type scherm waar je veruit het langst in verkeert. Wat opvalt is dat Readability een iets wittere achtergrond lijkt te hanteren: de licht vergeelde en zelfs een beetje grijze achtergrondkleur was juist bijzonder aan de app. Je ziet hem nog wel terug in de titelbalken.

Readability iPhone menu Readability Gotham Narrow font iPhone

Het lijkt erop dat de applicatie iets moderner wil overkomen in de nieuwe versie: de App Store-screenshots zijn allemaal uitgevoerd in het moderne lettertype Gotham Narrow. Voorheen en ook in een recent blog over veranderingen op de mobiele site, wordt nog wel een klassiek lettertype gehandhaafd. Daarin wordt ook bevestigd dat de icoontjes zijn aangepast omdat die nu zijn opgenomen in een lettertype. Als laatst zijn er enkele fouten uit de app gehaald.

Downloaden: Readability (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2013, 21:35
Categorie Nieuws
Onderwerpen lees later, offline lezen, readability

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.