News Republic en News.me brengen nieuws naar je iPhone

De nieuwsapps News.me en News Republic voor de iPhone en iPod touch hebben nieuwe manieren gevonden om het nieuws bij je te bezorgen. Zo schakelt News.me een virtuele krantenjongen in als je je huis verlaat.

News Republic iPhone iPod touchDe nieuwe applicatie van de NOS is niet de enige applicatie die belangrijk nieuws handig op je telefoon kan bezorgen. Ook News Republic en News.me, twee internationaal geörienteerde nieuws-apps die qua aandacht een beetje op de achtergrond staan, zijn ook voorzien van nieuwe functies om nieuws onder de aandacht te brengen. News.me doet dat zelfs op een bijzondere manier, in de vorm van een virtuele krantenjongen.


De applicatie News.me timmert de laatste tijd aardig aan de weg. De essentie van de iPhone-app is dat je alle links die in je Facebook en Twitter-timeline worden geplaatst, eenvoudig onder elkaar kan lezen. News.me iPhone nieuwsoverzichtHet aardige van de app is dat artikelen worden klaargezet voor offline gebruik, zodat je ze meteen kan lezen in de fraaie en rustige opmaak van de applicatie. Die eigenschap wordt uitgebuit met de nieuwe functie Paperboy. Die zorgt ervoor dat je een locatie kan instellen in de app. Zodra je die plek verlaat, downloadt News.me vervolgens automatisch het laatste nieuws. Ideaal als je van huis naar een bushalte loopt bijvoorbeeld: op het moment dat je in de bus zit, staat het nieuws al offline voor je klaar.

News Republic heeft een meer traditionele manier van nieuws bezorgen. De nieuws-app, die onlangs een indrukwekkende makeover heeft gekregen, biedt sinds gisteren de mogelijkheid zelf alarmberichten in te stellen voor onderwerpen van je voorkeur. Je voert een term in en zodra de app nieuws met jouw ingestelde term tegenkomt, ontvang je er een melding van. Omdat de app op Amerikaanse leest geschoeid is, werkt het niet zo goed met Nederlandse onderwerpen. Voor internationale onderwerpen kan je wel goed in de app terecht. In elk nieuwsbericht zie je vetgedrukte termen staan (bijvoorbeeld: Mark Rutte, Israel, brain) die je aan kan drukken om er meteen een categorie voor aan te maken. Categoriemeldingen kun je activeren door in het rechter pulldown-menu op Activate Notifications te drukken.

Downloaden:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.