Officiële Flickr-app bijgewerkt: Retina Display en meerdere foto’s tegelijkertijd uploaden

Fotosite Flickr heeft een nieuwe versie van zijn officiële applicatie uitgebracht waarmee het mogelijk is om meerdere foto's (maximaal vijf) tegelijkertijd te uploaden. Ook wordt de EXIF-data van een foto nu bewaard en kan voorafgaand aan het uploaden de locatie worden gewijzigd. De applicatie is nu volledig geoptimaliseerd voor het Retina display.

FlickrFotosite Flickr heeft een nieuwe versie van zijn officiële iPhone-applicatie uitgebracht. Belangrijkste vernieuwing in deze versie is het bewaren van de EXIF-data van een foto. Deze bevat de belangrijkste gegevens zoals het merk camera waarmee de foto is gemaakt, de datum, tijd en de plaats. Ook heeft de applicatie een nieuwe fotokiezer, waarmee het mogelijk is om maximaal vijf foto’s tegelijkertijd te uploaden. Het uploaden via 3G-verbindingen zou daarnaast sneller en betrouwbaarder moeten zijn.

De ondersteuning voor geo location (plaatsbepaling) is in Flickr 1.3 verbeterd. Het is nu mogelijk om voor het uploaden van een foto aan te geven waar deze is gemaakt. Dit is met name handig wanneer de locatie bij het nemen van de foto niet exact bepaald kon worden en dus overeenkomt met de locatie waar de foto is genomen. Ook kunnen foto’s die beschikken over een geo location nu op een kaart worden weergegeven.

De ondersteuning voor het delen van foto’s via Twitter is uitgebreid. Het is nu mogelijk om alle foto’s die gedeeld mogen worden rechtstreeks via de applicatie op Twitter te publiceren middels een ‘flic.kr’-short URL. De limiet waardoor er maximaal 42 sets in de applicatie werden weergegeven is verwijderd. Ook is er goed nieuws voor bezitters van een iPhone 4 en laatste generatie iPod touch. De Flickr-applicatie is vanaf nu namelijk volledig geoptimaliseerd voor het hogere-resolutie Retina display.

Downloaden: Flickr (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2011, 17:04
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen flickr, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.