Algemeen Dagblad lanceert gratis iPhone-applicatie AD.nl

Algemeen Dagblad heeft een gratis nieuwsapplicatie uitgebracht waarmee je de beschikking hebt over het laatste algemene en het laatste sport- en entertainmentnieuws.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

AD.nlHet Algemeen Dagblad heeft voor haar eigen website AD.nl een iPhone-applicatie uitgebracht. Deze is vanaf vandaag te vinden in de App Store. Zoals je van een nieuwsapplicatie mag verwachten houdt deze je op de hoogte van de belangrijkste actuele gebeurtenissen in Nederland en in de wereld. In het hoofdscherm vind je de headlines met foto’s waar je doorheen kunt ‘swipen’. Ook staat bovenin de weersverwachting voor de volgende dag. Tevens kun je met het vergrootglas zoeken naar onderwerpen of woorden in de tekst. Al lijkt dit niet geheel vlekkeloos te werken: wij kregen geen resultaten bij willekeurige zoekopdrachten.

Net als bij een gewone website die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, kun je ook in de AD.nl-app naar onderen scrollen. Hier vind je dan de belangrijkste gebeurtenissen evenals ander nieuws en verschillende columns van onder meer Gijs Staverman. Handig is wel dat je door naar links en rechts te ‘swipen’ door de artikelen kunt bladeren, zonder dat je terug hoeft te gaan naar het totaaloverzicht. Ook kun je artikelen op het hoofdscherm bijwerken door de pagina naar beneden te trekken, een truc die in veel applicaties wordt toegepast.

Vanuit de applicatie kun je de reacties van anderen lezen of zelf reageren. Hiervoor heb je wel een gratis account bij ad.nl nodig. Registreren kan echter alleen via de website, niet vanuit de applicatie. Ook kun je aan polls deelnemen. Artikelen kunnen vanzelfsprekend gedeeld worden via de sociale media als Twitter en Facebook. Opvallend is echter dat Hyves, als een van de populairste Nederlandse sociale media, niet wordt ondersteund. Wel kun je artikelen via e-mail met anderen delen.

Naast het belangrijkste nieuws vind je ook nog een aantal andere categorieën in de applicatie terug. Zo is er ‘top 10 meest gelezen’. Dit bevat een selectie van de meest gelezen artikelen van alle onderwerpen. Via de knop ’24u Nieuws’ krijg je een overzicht van al het nieuws, gegroepeerd in de bekende rubrieken: Nieuws, Sportwereld, Showbizz, You, Consument, Digitaal & Planet Watch. Voor liefhebbers van nieuws op het gebied van sport en entertainment zijn er de knoppen ’24u Sport’ (tevens live verslaggeving) en ’24u Showbizz’. Tot slot is er ook nog de knop ‘Nieuws in beeld’ met de mooiste en spectaculairste nieuws-, sport- en showbizzfoto’s.

Update: Het AD heeft aangegeven dat er binnenkort een toevoeging voor Hyves komt.

Downloaden: AD.nl (gratis)

Met dank aan onze tipgevers Michael en Rob.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2011, 0:14
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.