NS Koninklijke Wachtkamers: rondkijken in de wachtruimte van het koningshuis

De iPhone-app NS Koninklijke Wachtkamers laat je middenin één van de wachtruimtes van het koningshuis op treinstations staan. De kamers werden in de tweede helft van de 19e eeuw gebouwd, zodat het leden van de koninklijke familie op de trein konden wachten.

NS Koninklijke WachtkamersDe nieuwe iPhone-app NS Koninklijke Wachtkamers maakt het mogelijk om twee van de koninkinklijke wachtkamers op stations in Nederland te bekijken. De ruimtes werden in de tweede helft van de 19de eeuw gebouwd, zodat leden van het koningshuis hier gebruik van konden maken tijdens hun reis met de trein. Door je iPhone om je heen te bewegen kijk je om je heen, waardoor het lijkt alsof je zelf middenin de ruimte staat.

Via de app kun je de wachtkamers in Amsterdam en Den Haag bekijken. Tijdens je ontdekkingstocht kun je ook gele iconen verspreid door de ruimte aantikken, waardoor je meer te weten komt over bepaalde schilderingen, standbeelden en voorwerpen in de kamer. Beweeg je liever niet met je iPhone heen en weer, dan kun je ook over het scherm heen en weer vegen om rond te kijken.

Een gele pijl rechts op het scherm laat je een plattegrond van de wachtkamer bekijken. Daar kun je ook aangeven of je ergens anders wil staan. Iedere wachtkamer heeft drie vaste punten om op rond te kijken.

Downloaden: NS Koninklijke Wachtkamers (gratis)

station-wachtkamers-ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 12:32
Categorie Amusement
Onderwerp koninklijke familie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.