Babylonian Twins tijdelijk gratis voor de iPad verkrijgbaar

Het iPad-spel Babylonian Twins is voor het eerst gratis voor de iPad verkrijgbaar. Hierin bestuur je een tweeling, die zich in een aantal levels een weg baant door puzzels. Omdat de tweeling verschillende talenten heeft, moet je constant wisselen.

Babylonian TwinsBabylonian Twins is voor het eerst gratis verkrijgbaar voor de iPad. De iPhone-versie van Babylonian Twins werd geregeld gratis aangeboden, maar het iPad-spel werd in de afgelopen jaren hooguit een paar keer afgeprijsd. In dit bekende platformspel voor de iPad bestuur je een tweeling terwijl ze zich een weg banen door levels, gevuld met puzzels. Allebei de broers hebben hun eigen unieke gaven, waardoor je ze afwisselend moet inschakelen om langs een aantal obstakels te komen.

Babylonian Twins werd voor het eerst ontwikkeld in 1993 voor de Commodore Amiga, maar verscheen nooit in de winkels. De ontwikkelaar bevond zich in Baghdad, waar op dat moment zware economische sancties golden. Desondanks werd het spel gezien als één van de eerste commerciële titels die in Irak was ontwikkeld. In 2009 ontmoette ontwikkelaar Rabah zijn originele team weer, waarna ze besloten om in Vancouver (Canada) het spel over te zetten naar de iPhone en iPad. Een volledig verslag van dit jarenlange ontwikkelproces staat op de website van de ontwikkelaar.

Downloaden: Babylonian Twins (tijdelijk gratis, normaal €2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 13:40
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.