De Bovenkant van Nederland HD: luchtfotografie op de iPad

De iPad-applicatie Nederland van Boven HD laat Holland zien in al haar facetten, van typische grachten en dorpen tot knappe staaltjes architectuur in vinexwijken. Hij is verkrijgbaar in een betaalde en gratis probeer-variant.

De Bovenkant van Nederland HD iPadMet het televisieprogramma Nederland van Boven dat opzien baart op Nederland 3, kun je wel zeggen dat de iPad-applicatie De Bovenkant van Nederland HD op het goede moment is uitgebracht. De app laat bijna 500 luchtfoto’s met toelichting van het land zien, van de typische Amsterdamse grachten tot het Parc Sandur in Emmen, dat qua vormgeving op de palmboom-eilanden in Dubai lijkt. Er is ook een gratis Lite-versie beschikbaar die de foto’s van 3 provincies laat zien.

Bollenvelden, Vinex-wijken, polders, rivieren, dorpjes en architectuur in steden waarvan je het misschien niet snel verwacht. De Bovenkant van Nederland HD maakt indruk met prachtige foto’s van taferelen die je wel én nog niet van het land kende. De foto’s zijn geschoten door luchtfotograaf Karel Tomeï – geroemd voor zijn composities – en Martine van Rooijen schreef de toelichtende teksten.

Je kan locaties op de kaart bekijken in Plekken, waarbij je op een rood pinnetje drukt om de foto van de plek te zien. Je kan eveneens zoeken op provincie, spots, steekwoorden (tags) en een zelf ingevoerde zoekopdracht. Foto’s kunnen opgeslagen worden als favoriet en zijn zo meteen te benaderen vanuit het hoofdmenu. Je kan ze eveneens opslaan in het fotoalbum en dus prima als achtergrond voor de iPad gebruiken. Ook mailen is een optie.

De Bovenkant van Nederland HD is echt zo’n app om je lekker een dagdeel in te verliezen. Of je daar 1,59 euro voor over hebt, kan je bepalen aan de hand van de gratis probeerversie. Aan de kwaliteit van de foto’s zal het niet liggen; die is formidabel.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 12:14
Categorieën Amusement, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.