Cut The Rope haalt op eigen kracht 250 miljoen downloads

De mobiele game Cut The Rope is al 250 miljoen keer gedownload. ZeptoLab, ontwikkelaar van Cut The Rope, heeft geen cent externe financiering gehad.

cut the rope plaatjeDe mobiele game Cut The Rope is een succesnummer. Ontwikkelaar Zeptolab heeft laten weten dat de game al 250 miljoen keer is gedownload op iOS en Android. Het laat ook zien dat het best mogelijk is om iPhone-spelletjes te maken die niet na een kortstondige hype weer verdwijnen. Cut The Rope wordt volgens Zeptolab nog steeds door 50 miljoen actieve maandelijkse gebruikers gespeeld. Dat succes hebben ze bereikt zonder extern geld.

Het bijzondere van de prestatie van Zeptolab is namelijk dat ze geen externe investeerders nodig hebben gehad en het dus helemaal op eigen kracht hebben opgebouwd. Dit in tegenstelling tot Angry Birds-maker Rovio, waar vorig jaar nog eens 42 miljoen dollar in werd gepompt. The Next Web had een gesprek met Diana Moldavsky, die bij ZeptoLab verantwoordelijk is voor het binnenharken van zoveel mogelijk inkomsten.

Downloaden: Cut The Rope (€0,89) en Cut The Rope Experiments (€0,89)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2012, 15:49
Categorie Games
Onderwerp cut the rope

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.