Night Stand HD: Een gat in de iPad markt

Rohit Singal ontwikkelde de relatief eenvoudige alarmklok Night Stand HD. In één maand tijd werd de applicatie 20.000 keer verkocht en belandde hierdoor in de top 10 van betaalde apps.
Berry Nieskens - · Laatst bijgewerkt:

NightStandHDAls ontwikkelaar voor de iPad hoef je geen ingewikkelde programma’s te schrijven om veel geld te verdienen. Rohit Singal van Sourcebits zag bij de lancering van de iPad een gat in de markt: Een alarmklok. Hij ging aan de slag en programmeerde Night Stand HD. Deze werd vervolgens 20.000 keer verkocht in dertig dagen, tegen een prijs van € 0,79. De klok behaalde hiermee de zesde plek voor betaalde apps in de App Store.

Het gat in de markt is ontstaan doordat Apple zelf geen alarmklok meelevert voor de iPad. Rohit zag dit en speelde erop in. Het is overigens niet het eerste programma waarmee hij succes heeft. Naar eigen zeggen verdiende hij het afgelopen jaar $100.000 aan iPhone apps. Bij Sourcebits, het bedrijf waar hij werkt, kwam in die periode in totaal 3 miljoen dollar binnen met de verkoop van iPhone applicaties.

Het succes van een toepassing schrijft Rohit toe aan drie regels waar iedere ontwikkelaar zich aan zou moeten houden:

  • Maak een briljant design en programmeer foutloos
  • Focus je op slechts één ding
  • Bied de koper waar voor zijn geld

Download: Night Stand HD (€ 0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 15:35
Categorie Diensten
Onderwerpen hoesje, ipod, telecom, wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.