Nieuwe rss-lezer Ashes voor iPad werkt met Fever

Ashes is een nieuwe rss-reader voor de iPad, die is afgestemd op de dienst Fever, een betaald alternatief voor Google Reader.

ashes feverAshes is een nieuwe iPad-applicatie waarmee je nieuwsfeeds kunt lezen. Bijzonder is dat Ashes daarbij geen gebruik maakt van Google Reader of een andere gangbare dienst, maar een alternatief: Fever. Dat beperkt ook meteen het publiek, want Fever is een nieuwsfeed-service waarvoor je $30 moet betalen en je eigen webhosting met bijbehorend domein moet regelen. Alleen geschikt voor de professionals dus, die grote hoeveelheden nieuws moeten doorlezen en daar de totale controle over willen hebben. Google Reader daarentegen is gratis in gebruik en vraagt geen enkele set-up.

Met de applicatie Ashes krijg je de nieuwsfeeds van Fever op je iPad beschikbaar. Je kunt de nieuwsitems synchroniseren en groeperen op de iPad. Dit werkt ook offline. Binnen de applicatie vind je een browser om de originele artikelen te bekijken. Verder kun je artikelen e-mailen of opslaan in Instapaper, om later nog eens te lezen. De app kost €5,49 en heeft een nogal boosaardig kijkende rode vogel als logo.

ashesVoordat je de app aanschaft is het verstandig om eerst op de website van Fever te kijken of je aan alle voorwaarden voldoet. Bijzonder van Fever is dat je geen aantal ongelezen berichten te zien krijgt, omdat je dit alleen maar een schuldig (of opgejaagd) gevoel oplevert. Ook bijzonder is een ‘While It’s Hot’-functie die aangeeft over welke onderwerpen in jouw rss-lijst het meest wordt gepraat. Daar komt ok de connectie met ‘koorts’ vandaan: hoe meer er over een onderwerp wordt geschreven, hoe hoger de temperatuur oploopt: het onderwerp is ‘hot’. Je kunt dan ook de beschikbare nieuwsitems groeperen op basis van temperatuur: hot news staat dan bovenaan. Je kunt ook instellen hoe lang deze periode moet duren, zodat je bijvoorbeeld het ‘hot news’ van afgelopen uren, gisteren of de afgelopen maand te zien krijgt.

ashes fever

Fever zelf was al aangepast voor gebruik op de iPhone, maar met de app wordt het gebruik ook op de iPad nog makkelijker.

Downloaden: Ashes (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2010, 19:35
Categorie Uncategorized
Onderwerp rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.