Nieuwe roman Arnon Grunberg heeft eigen app

Voor Huid en Haar, de nieuwe roman van Arnon Grunberg, is een app gemaakt door uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. De app heeft fragmenten uit het boek, zijn blog, nieuws en informatie over eerdere romans.

Arnon Grunberg - Huid en HaarDat aandacht voor ebooks en smartphones steeds belangrijker wordt in de boekenwereld, lijkt langzaam door te dringen tot Nederlandse uitgevers. Het bleek al uit de berichten dat Nederlandstalige boeken binnenkort ook naar iBooks komen. Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar gaat alvast een stapje verder: ze ontwikkelden een app rondom Huid en Haar, de nieuwe roman van Arnon Grunberg die later deze maand verschijnt. De gratis applicatie staat sinds kort in de App Store.

Volgens de uitgeverij is Grunberg “de aangewezen auteur voor een app”. Daar valt wat voor te zeggen, want zijn laatste roman Tirza won grote literaire prijzen en de verfilming draait sinds eind september in de bioscoop. Huid en Haar, zijn achtste roman en het werk waar de app voor ontwikkeld is, verschijnt op 28 oktober. Binnen de applicatie kun je alvast twee fragmenten lezen en het boek reserveren, zodat je het op de dag van verschijning in huis hebt.

Maar er is meer dan alleen promotie voor het nieuwe boek. Zo kun je binnen de app zijn blog lezen en nieuws rondom zijn persoon volgen. Beide onderdelen zijn Engelstalig en een doorzetting van hoe het op zijn website verschijnt. Ook kun je van vijf eerdere romans wat informatie en een kort fragment lezen. Twee boeken ontbreken in dit lijstje; De Joodse Messias en Onze Oom verschenen bij een andere uitgeverij.

De laatste functionaliteit van de app is wat opmerkelijk: hij maakt het geluid van een slaande zweep wanneer je er een slagbeweging mee maakt. We kunnen vooralsnog alleen afgaan op de beschrijving van het boek, dat over “pervers plezier, overspel, verboden liefde en machtsmisbruik” gaat en vermoeden dat het daar iets mee te maken heeft.

Downloaden: Arnon Grunberg (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2010, 18:05
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerpen boeken, literatuur

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.