Nieuwe Pac-Man game voor de iPhone: Pac’n-Jump

Pac'n-Jump is de Pac-Man versie van Doodle Jump, een razend populair iPhone en iPod Touch spel waarin je zo hoog mogelijk moet springen via allerlei plateau's. In de game zitten allerlei verwijzingen naar het rijke verleden van speluitgever Namco.

Pac-n-Jump voor de iPhone en iPadHet kan raar lopen. Bijna dertig jaar geleden groeide Pac-Man uit tot ‘s werelds bekendste gamespersonage. De ene na de andere kloon verscheen ten tonele en was net zo snel weer vergeten. Zoveel imitaties, zoveel mislukkingen. Nog steeds geniet Pac-Man een ongekende beroemdheid over de hele wereld en vlucht hij elke dag nog urenlang voor spookjes in talloze nieuwe versies van het aloude succes. Maar vandaag, op 7 april 2011 gooit de gele happer het over een hele andere boeg. Aan de basis van het gloednieuwe Pac’n-Jump staat… Doodle Jump.

Ook Pac-Man heeft zich nu het levensdoel toegeëigend om via platformen zo hoog mogelijk te springen. Uitgever Namco heeft echter wel zijn best gedaan er een echte Pac-Man ervaring van te maken. Tijdens de eerste sprongen bestaat de achtergrond al uit de bekende doolhoven van grove pixels. Hier en daar zweven spoken om het Pac-Man lastig te maken, maar als hij van tevoren een grote stip eet, kan hij de spoken zonder moeite verorberen. Wie de klassiekers van game-uitgever Namco kent, ziet meer bekende figuren terugkomen. Zo komt bijvoorbeeld de auto uit X-Rally langs.

Pac’n-Jump is te spelen met drie soorten besturingen: analoog, digitaal en de bekende tilt-besturing die standaard is in Doodle Jump. Het spel is ter introductie tijdelijk verkrijgbaar voor 79 eurocent en het betreft een universele app, dus je kan ‘m na één keer downloaden op de iPhone en iPad spelen.

Downloaden: Pac’n-Jump (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2011, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen doodle jump, game, namco, pac-man

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.