Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

JAAP.NL, nieuwe Nederlandse zoekapp voor koophuizen

Met de applicatie JAAP.NL kun je zien welke koophuizen er in de buurt te koop staan. JAAP.NL bepaalt je locatie met GPS.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Huizen zoeken JAAP.NLMet de nieuwe iPhone-applicatie van de huizenzoeksite JAAP.NL kun je koophuizen in de buurt zoeken. Vul een minimum- en maximumprijs in en je ziet meteen welke huizen er in jouw omgeving te koop staan. Even schudden met je iPhone en de woningen worden gesorteerd op afstand van je huidige locatie. De JAAP-applicatie maakt gebruik van de GPS-ontvanger in de iPhone om je positie te bepalen. In de iPhone-applicatie kun je bij alle huizen het adres, woonoppervlak, prijs en foto zien.


Op een vervolgscherm kun je nog meer foto’s bekijken, het telefoonnummer van de makelaar opzoeken en zien hoe lang het huis al te koop staat. Je kunt vanuit de applicatie meteen bellen voor een bezichtiging. JAAP bevat een zo compleet mogelijk aanbod van woningen die op internet te koop staan. De dienst struint daarvoor de websites van individuele makelaars af, maar verzamelt ook gegevens die de makelaars zelf bij JAAP aanleveren.

We hebben het snel even uitgeprobeerd en constateerden daarbij dat JAAP de postcode niet helemaal goed heeft vastgesteld: de cijfers kloppen, maar de letters niet (DE in plaats van XE). Op zich niet erg, want de afwijking is nauwelijks meer dan 100 meter. Je kunt ook zelf een postcode invoeren, maar geavanceerde zoekopdrachten op basis van plaatsnaam of straatnaam doen kan niet; je zit vast aan de postcode.

Het is niet helemaal duidelijk hoe groot de straal is waarbinnen JAAP de koophuizen zoekt, want zelfs als je een dorp op het het platteland kiest en in een heel smalle prijsrange zoekt, vindt JAAP meer dan 50 huizen. Desondanks: erg handig om op zak te hebben voor mensen die een huis zoeken of gewoon als je op zondagmiddag door een leuke buurt rijdt en denkt: wat zouden de huizen hier kosten?

De applicatie is gemaakt door TTY Internet Solutions, dezelfde ontwikkelaar die eerder ook verantwoordelijk was voor de applicatie van de Nationale Vacaturebank.

Installeren: JAAP.NL (gratis)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Met dank aan Bouke voor de tip.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 november 2012 om 11:43
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.