Nieuwe Mobile Terminal VT100 (r278)

Mobile Terminal (VT100) r278 heeft een uitgebreide update gekregen met onder andere finger gestures en landscape mode.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

vt100Mobile Terminal (VT100) r278 is onlangs fors uitgebreid met nieuwe functies. Je kunt nu meerdere terminals openen en de applicatie bedienen met finger gestures. Door middel van lange, korte en twee fingers swipes is het mogelijk om bijvoorbeeld de cursortoetsen te besturen. Het is in eerste instantie wennen aan deze besturing, maar als je het door hebt werkt het ontzettend handig en snel.

Hieronder een overzicht van de besturing:

Mobile terminal gestures

Voorbeeld: waneer je een tab wilt uitvoeren dien je met 1 vinger op je iPhone-scherm kort naar links onder te bewegen. Wil je het toetsenbord verbergen of tevoorschijn laten komen dan beweeg je twee vingers op het scherm naar beneden.

Alle gesturecommando’s zijn volledig naar eigen wens aan te passen via het configuratiemenu.

Behalve de toevoeging van gestures is het nu ook mogelijk om gebruik te maken van landscape mode door je iPhone horizontaal te draaien.

Wanneer je een terminal start wordt dit gedaan met het ‘mobile’ user account, wat inhoudt dat je geen ‘root’ rechten hebt. Doormiddel van het ‘su root’ commando is het mogelijk om te switchen naar het ‘root’ account, echter accepteert ‘su root’ onder BSD 2.x niet je password. Je kunt dit probleem alleen oplossen door de ‘BSD Subsystem 2.x SU Replacement’ in de categorie ‘Tweaks’ te installeren vanaf de repository iphone.lenlolabs.com.

Voor informatie over Mobile Terminal: Mobile Terminal

Geïnteresseerd in de historie van VT100? Lees: http://en.wikipedia.org/wiki/VT100

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 15:55
Categorie Diensten
Onderwerp terminal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.