Nieuwe iPhoneDrive 1.4 kan muziek afspelen

De nieuwe versie van iPhoneDrive kan meer dan alleen backups maken. Je kunt er ook muziek mee afspelen en je krijgt toegang tot belgeschiedenis, SMS-berichten en camerafoto's.

iPhoneDriveEen paar weken geleden hoorden we voor het eerst over iPhoneDrive: een applicatie waarmee je bestanden als backup op je iPhone kunt bewaren. Het idee leek wat vreemd, want voor nog geen tientje koop je een USB-stick waarmee je hetzelfde kunt doen en waarmee geen waardevolle opslagruimte in beslag wordt genomen door bestanden die je toch niet op de iPhone kunt bekijken. Bij de nieuwe versie van iPhoneDrive heeft ontwikkelaar Ecamm Network wat nieuwe functies toegevoegd, die de aanschafprijs van $20 moeten rechtvaardigen.

In iPhoneDrive 1.4 kun je je belgeschiedenis bekijken en een backup ervan maken. Datzelfde geldt voor SMS-berichten en foto’s die je met de ingebouwde digitale camera hebt gemaakt. Ook kun je muziek die je als backup op de iPhone hebt bewaard, in versie 1.4 afspelen. Voor iPhoneDrive 1.4 heb je een Mac met versie 10.4.10 of hoger van Mac OS X en iTunes 7.3 nodig. Om van bestanden een backup te maken sleep je de muziek, video’s, notities en telefoongegevens vanaf de iPhone naar de desktop. Maar om nu te zeggen dat je daarvoor $20 zou moeten neertellen? Ik ben toch altijd wat argwanend bij fabrikanten die doen alsof ze hun software in een doos verkopen. Gelukkig kun je een gratis demo downloaden om te zien of ‘t wat is.

Meer informatie over iPhoneDrive vind je op de website van ontwikkelaar Ecamm Network.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2008, 8:00
Categorie Diensten
Onderwerpen backup, fotografie, muziek, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.