Nederlandstalige kinderboek Boris Breker! verschenen

Boris Breker is een interactief kinderboek voor de iPhone en iPod touch. Het staat bol van grappige animaties en acties en het wordt desgewenst voorgelezen door een goed verdraagbare mannenstem.

Boris-Breker-iphoneRachel Ericson is een team dat zich toelegt op het schrijven en maken van kinderboeken voor iPhone, iPod touch en iPad. Een van hun hoogst gewaardeerde boeken in de App Store is nu verkrijgbaar in het Nederlands, dankzij de vertaling van Charlotte Latten. Boris Breker! gaat over de vernielzucht van het 7-jarige snotaapje Boris. Het kinderboek kan gelezen en voorgelezen worden en zit bomvol interactieve plaatjes.

De originele, Engelstalige versie van Boris Breker! heet Nash Smasher en ontving een Editor’s Choice Award van de Children’s Technology Review. Het origineel is een universele applicatie die ook geoptimaliseerd is voor de iPad. Dat handigheidje mist de Nederlandse vertaling. Deze versie werkt alleen op de iPhone en iPod touch. Gebruik je hem toch op de iPad, dan is het beeld erg klein of korrelig.

Boris Breker in het groen slaat een taart

We hebben Boris Breker! even getest en kunnen bevestigen dat de kwaliteit erg hoog is. De Nederlandse vertaling is erg goed en de tekst wordt voorgelezen door een goed verdraagbare mannenstem. Op elke pagina zijn een paar dingen te doen. Je hoort geluiden en ziet animaties als je bepaalde objecten aantikt en er zijn schuifknoppen die uitgebreide animaties laten zien. Je kunt ze allemaal versnellen, stilzetten en zelfs terugspoelen. Ze besturen steeds net even anders en in sommige animaties zitten grapjes. Bovendien is de app voorzien van een bijzonder aanstekelijk deuntje. Je kan merken dat de makers met plezier aan deze applicatie gewerkt hebben.

Downloaden: Boris Breker! (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2011, 17:38
Categorie Boeken
Onderwerp kinderboeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.