Nederlandse iPhone-app Jassen houdt klaverjasscore bij

Jassen! is een nieuwe Nederlandse app waarmee je je klaverjasscores kunt bijhouden. De app laat alle ronden zien en bevat ook een historie.

jassen icoonJassen! is een nieuwe Nederlandse app. Niet om je collectie jassen bij te houden, maar om je klaverjasscores te noteren. Norbert Lardinois, de ontwikkelaar, koos voor een simpele interface met ingebouwde helpfunctie en spelregels. Alle spellen worden automatisch bewaard en zijn later nog eens te raadplegen. Met Jassen! kun je in de app zelf geen potje klaverjas spelen; daarvoor kun je beter de app Klaverjas van Adam van Gaalen of Klaverjas HD van Robin Knip installeren. Bij Jassen! is het de bedoeling dat je er alleen de scores bijhoudt.

jassen iphone appOok dat is niet helemaal nieuw natuurlijk, want met apps als Klaverjas Score kon dat al. Jassen onderscheidt zich met een iets mooiere interface – tenminste, als je van een soort dashboard met imitatie-metalen knoppen houdt. De meeste andere apps kiezen voor een notitieblaadjesinterface. Makers van kaartspelapps houden wel van appinterfaces die gezelligheid uitstralen – of misschien zijn het de spelers die zoiets verwachten. Bij Jassen! kun je gespeelde rondes direct bekijken. Voor de totaalscore tap je op het scherm en wil je door de verschillende schermen bladeren, dan swipe je over het scherm.

Downloaden: Jassen! (€0,89, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2013, 17:52
Categorie Games
Onderwerpen kaartspel, klaverjassen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.