Nederlandse iPhone-app Fashmob mixt mode met marktplaats

Fashmob is een Nederlandse iPhone- en iPad-app die Pinterest en Marktplaats mengt. Je kan er kleding kopen van andere fashionista's.

Fashmob Marktplaats voor mode iOSEen Marktplaats voor mode, dat is de nieuwe Nederlandse app Fashmob. Na de gelijknamige website moeten de iPhone- en iPad-app nog meer fashionista’s aan elkaar verbinden. Elke gebruiker kan een soort Pinterest-achtige pagina maken van kledingstukken en accessoires die je niet meer draagt en kwijt wilt. Je kan je favoriete verkopers meteen volgen om op de hoogte te blijven van de volgende items.

Waarom je Fashmob zou moeten gebruiken in plaats van Marktplaats? Volgens de omschrijving in de App Store is het een veiligheidskwestie. “Simpel en snel shoppen in een beveiligde koopomgeving”, is een van de speerpunten van de website en app. Daar staat natuurlijk wat tegenover. Je dient nogal wat gegevens in te vullen voordat je aan de slag kan als modeverkoper. Je kan je aanmelden met je Facebook-account, of maakt een nieuw profiel met naast je gebruikersnaam ook een voor- en achternaam, foto, woonplaats, een over jou-blokje en optioneel een vriendencode.

Fashmob is sowieso wel van de invulformuliertjes, maar dat is niet zo gek. Als je een product in de verkoop gooit, maak je een foto, geef je een omschrijving en maak je de nieuwprijs bekend en voer je jouw prijs in. Dat is geinig: in de app zie je op die manier wat je op elk modestuk bespaart.

Fashmob kledingkast Fashmob advertentie uitgelicht

Je kan zoeken op verschillende categorieën kledingstukken en alle nieuwe binnenkomers. Als koper kan je je abonneren op de kledingkast van andere gebruikers die je in een apart overzicht bekijkt, wat meer lijkt op de volgfunctie van Pinterest dan Marktplaats. Het ontwerp van de app doet daar sowieso sterk aan denken. Het verschil? Hier koop je eenvoudig kleding in eigen land.

Downloaden: Fashmob (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2014, 17:00
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerp marktplaats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.