iCulture speelt: 2048 Backwards, Rusher en Skyline Skaters

Skyline Skaters is een nieuwe hit op iPhone en iPad, 2048 Backwards is het cijferspel andersom en we spelen racegame Rusher Dominance.

ICS Skyline Skaters iPhone iPad app icoonDé hit van het weekeinde is ons natuurlijk niet ontgaan. In de eerste iCulture speelt van deze week nemen we Skyline Skaters uitgebreid onder handen. Maar wie denkt dat er iets bijzonders te halen valt, komt bedrogen uit… of doet het spel toch iets goed? Rusher Dominance is een nieuwe racegame met een futuristisch tintje en we spelen 2048… backwards.

Skyline Skaters: Subway Joyride

ICS Skyline Skaters iPhone iPadNote to self: als een game een skatethema gebruikt en ongeveer dezelfde tekenstijl heeft als Subway Surfers, heeft het een enorme hitpotentie. Ook als de game qua gameplay lijkt op al die andere renspelletjes die er zijn. Skyline Skaters bezet na zijn release eind vorige week de tweede plek in de Nederlandse App Store, en als je er de tutorial in de app volgt, weet je nog niet precies waarom.

Dat komt in Skyline Skaters pas als je een paar pogingen naar een highscore doet. Het spel heeft een opbouw die verrassend veel aan het grote succes Jetpack Joyride doet denken. Je krijgt in het begin echt even de kans goed door te pakken met munten verzamelen en goede sprongen uit te voeren, omdat het je simpelweg niet echt moeilijk wordt gemaakt. Het spel heeft wel net genoeg vaart om door te gaan – en zo kom je vanzelf bij de uitdaging aan. Die bestaat bijvoorbeeld uit het skaten tegen trampolines aan, die je anders lekker hoog in de lucht schieten. Of je gaat af omdat je tegen inkomende raketten aan board, een trucje dat letterlijk uit Jetpack Joyride kwam aanwaaien.

ICS Skyline personagesNaast die goede opbouw, heeft Skyline Skaters nog een geinig trucje. Als je de letters van een woord spaart, word je naar de wolken geslingerd en krijg je bonustijd om munten te pakken. En ook de missiestructuur zit leuk in elkaar. Elke missie staat voor sterren en die je kan je naar hartelust inzetten om een volgend level te halen. Hoef je maar één ster en heb je een opdracht voltooid voor twee sterren? Dan kan je die opdracht beter nog even bewaren. Het maakt toewerken naar hogere rankings leuker en houd je net even langer aan het spelen. Niet zo ingenieus als platformer Adventure Beaks, maar wel gepolijst en bovendien Nederlandstalig afgewerkt.

Downloaden: Skyline Skaters (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Rusher Dominance: futuristisch ogende racegame

Rusher iPhone iPadDuizelingwekkende snelheden over glimmende stadswegen, maar dan wel gewoon met auto’s en niet met zweeftuigen zoals in Flashout 2. Rusher is een gratis te downloaden racegame waarin je in verschillende speltypes tegen computers stuurt en scheurt, waarbij de vesnellingen die op wegdek verspreid liggen steeds belangrijker worden. De besturing is ronduit eenvoudig: botsen en uit de bocht slippen en schier onmogelijk als je ook maar een beetje op tijd in beeld tikt. Dat haalt de uitdaging zeker in de eerste racemissies wel wat weg. De focus ligt daarin op pure snelheid en pompende muziek. Een opstapje voor auto-upgrades, nieuwe auto’s en latere racemissies. Als je die haalt: het spel heeft nog wel wat puntjes bij te schaven, als je een blik werpt op de App Store recensies. Gebruikers hebben last van vastlopers bij bepaalde races of zelfs bij het opstarten. Onze tip is in ieder geval de iPhone of iPad even te herstarten na installatie van Rusher Dominance: de game is 704 MB groot.

Downloaden: Rusher Dominance (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

En nu terug: 2048 Backwards

2048 Backwards iPhone iPadThrees is geweldig, maar het duurt inmiddels wel erg lang voordat je weer in de buurt komt van je highscore. En spin-off 2048 is misschien nog wel leuker door zijn snelheid, maar daar heb je 2048 al gehaal en resteert geen uitdaging meer. Als die stellingen ook voor jou opgaan, kan je eens een blik werpen op 2048 Backwards. Werkelijk precies hetzelfde als 2048 en dus bijna hetzelfde als Threes, maar dan met één grote twist: ditmaal begin je bij de waarde 2048 en moet je combineren om naar de waarde 2 te komen.

Maakt dat nou verschil met de ‘originele’ 2048? Nee. Of ja, toch. 2048 Backward is technisch inferieur en veegt net iets minder soepel. Bovendien kan je niet buiten het speelveld vegen en valt de reclame meer op. Maar het is vooral een eigenaardig tussen de oren-dingetje: het voelt eenvoudiger om naar een lage waarde te combineren dan naar een hoge. Of is het daadwerkelijk simpeler? We weten het niet. Snee teh reeborP.

Downloaden: 2048 Backwards (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2014, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen 2048, iculture speelt, threes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.