Nederlandse iPhone-app Clock Pro bevat meer dan 10 klokfuncties

Clock Pro is een nieuwe iPhone-applicatie van de Nederlandse ontwikkelaar Fishbone Studios. De applicatie bevat diverse functies: eierwekker, projectklok, metronoom, stopwatch, wereldklok en analoge klok.

fishbone clock proHet Nederlandse bedrijf Fishbone Studios heeft een iPhone-applicatie uitgebracht die allerlei handige klokfuncties bevat. Clock Pro is een eierkoker, een projectklok, metronoom, stopwatch, schaakklok, wereldklok en nog veel meer. Terwijl andere klokapplicaties vaak alleen een klok voor op je nachtkastje laten zien, kan Clock Pro bijna alles wat met tijdmeting en alarmmeldingen te maken heeft. Op de iPhone zit ook al een klokapplicatie die je als stopwatch of wekker kunt gebruiken. Er zitten 4 functies op; Clock Pro heeft er 13 en de ontwikkelaar staat open voor suggesties om er nog veel meer toe te voegen. Eén van die functies is bijvoorbeeld wakker worden met je favoriete iPod-muziek. Het alarm gaat af, ook als de applicatie is afgesloten of wanneer je een andere applicatie in gebruik hebt. Clock Pro maakt hierbij gebruik van push notificaties.

clock proMaar Clock Pro is ook als projectklok te gebruiken: je registreert de uren die je aan een bepaald project hebt gewerkt en exporteert de urenregistratie naar e-mail. Ook wanneer je de applicatie afsluit tikt de projectklok gewoon door. Bij de functie eierwekker denk je misschien: dat kan de standaard iPhone-klokapplicatie ook. Maar bij Clock Pro kun je meerdere timers op hetzelfde moment instellen, zodat je bij het koken van een uitgebreide maaltijd precies op het juiste moment een waarschuwing krijgt voor elk gerecht.

Een andere handige functie is Nature Times. Hiermee zie je de lokale tijden voor zonsopkomst en ondergang. Bij elke klok kun je apart de instellingen wijzigen. Zo kun je bij de Metronome het tempo instellen (van Largo tot Prestissimo of het aantal beats per minuut), maar ook het geluidsvolume en het tap- en tikgeluid.

Het leuke bij deze applicatie is dat je op de website van de ontwikkelaar realtime kunt zien hoeveel tellers en alarmmeldingen de gebruikers hebben ingesteld. Voor liefhebbers van statistiekjes is meteen te zien hoeveel mensen de app hebben geïnstalleerd en hoeveel er daadwerkelijk gebruik van maken.

Downloaden: Clock Pro (€0,79)

clock pro

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2010, 20:09
Categorie Diensten
Onderwerp klok

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.