NRC Handelsblad is bijna klaar voor de iPad

NRC Handelsblad is ver gevorderd met het ontwikkelen van een iPad-applicatie. De krant gaat op 14 april de applicatie demonstreren op een seminar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nrcOp 14 april organiseert Mediafacts een seminar over uitgeven op de iPad, waar wij vanuit iPad Planet ook aan zullen meewerken. Je kunt er ontdekken hoe je de iPad kunt inpassen in je uitgeefportfolio, welke impact de iPad op digitaal lezen zal hebben en in hoeverre mensen bereid zijn om te betalen voor online content. Eén van de sprekers op dit seminar is Gert-Jan Oelderik, van NRC Media. Hij zal ongetwijfeld de iPad-applicatie van NRC Handelsblad laten zien. Op de eigen website kondigt NRC de iPad-applicatie alvast aan.

Ze schrijven:

Op het moment dat het ontwikkelplatform voor de iPad beschikbaar kwam, zijn we gestart met de ontwikkeling van de NRC iPad app. Hiervan presenteren we geen gelikte demo, maar wel een screencast van ‘the real thing’, de app in actie:

De digitale editie van NRC is al populair op de iPhone: in het eerste kwartaal van dit jaar hebben de iPhone-lezers samen ruim 100.000 kranten gedownload. Ze zijn daarmee veel actiever dan bezitters van e-readers, want die kochten in dezelfde periode maar 35.000 kranten in PDF-, ePub- of MobiPocket-formaat.

Dit weekend krijgen de redacteuren van NRC een iPad om te reviewen en om de NRC iPad-applicatie erop te installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:10
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.