Nederlands woordspel Ruzzle (Rumble) verovert de App Store

Ruzzle/Rumble is een nieuw Nederlands woordspel voor de iPhone en iPod touch en laat je op een Boggle-manier woorden maken tegen online tegenstanders. Ruzzle is verzorgd en spannend om te spelen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rumble Nederlands online woordspel iPhoneHet gaat misschien nog net niet zo snel als het door ons speciaal aanbevolen online woordspel Word On, maar ook het Nederlandstalige Ruzzle (voorheen Rumble) stormt de lijst meest gedownloade apps op de iPhone binnen. Het spel is afkomstig van de ontwikkelaar MAG Interactive, dat ironisch genoeg bekendheid verwierf met de app Wordfeud Helper. Ruzzle/Rumble is een variant op Boggle, het spelletje waarin je woorden maakt door een lijn te trekken door een veld van zestien letters. Elke keer dat je in twee minuten zoveel mogelijk punten vergaart, daag je daarna een vriend uit een hogere score te halen.

Een spel met een online tegenstander duurt drie rondes. Beide spelers hebben dus drie keer de kans een zo hoog mogelijke score op een steeds ander letterveld neer te zetten. De speler die de hoogste totaalscore behaalde aan het eind van de derde ronde, heeft gewonnen.

Net als in Wordfeud en Word On heb je ook in Ruzzle/Rumble te maken met letters die je extra punten opleveren. Zo zie je letters in het veld staan met in de linker bovenhoek de beschrijving DL (dubbele letterpunten), TL (drievoudige letterpunten), DW (dubbele punten voor het woord) en de klapper: TW (drievoudige punten voor het woord). Hoe vaker je de letters met de extra punten gebruikt, hoe groter de kans is op een succesvolle eindscore. Het gevaar van het spelletje is dat je je daardoor wel blindstaart op andere woordmogelijkheden en zo misschien veel andere woorden misloopt.

Je kan een potje Ruzzle/Rumble beginnen tegen een vriend die het spel ook heeft of tegen een willekeurige tegenstander. Er is helaas geen Facebook-integratie mogelijk: je vindt je vrienden alleen door hun gebruikersnaam op te zoeken. Voor 2,39 euro verkrijg je ook een mogelijkheid om alleen te spelen. Die oefenstand maakt deel uit van het Premium-pakket, waarmee je een oneindig aantal potjes naast elkaar kan spelen, de reclames in de app weggaan en je de keuze krijgt uit meer profielafbeeldingen.

Ruzzle/Rumble is iets minder geschikt dan Wordfeud en Word On om volledig in je eigen tijd te spelen. Dat komt omdat jouw beurt een tijdslimiet heeft. Daarom moet je echt even twee minuten scherp zijn om een hoge score te halen. Je kan het niet eventjes aankijken, het dan wegleggen en het dan nog eens proberen. Toch is Rumble een geweldig woordspelletje. Het ziet er verzorgd uit, voegt wat toe aan de andere woordspellen en is elk potje lang weer zes minuten spannend.

Downloaden: Ruzzle (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 13:37
Categorie Games
Onderwerpen boggle, rumble, ruzzle, woordspel, wordfeud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.