iPad populairste apparaat voor tweede scherm-applicaties

Meer dan 4 procent van de gebruikers van tweede scherm applicaties bij televisie-uitzending gebruikt een iPad. Dat blijkt uit cijfers van ontwikkelaar Angry Bytes.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Tussen Kunst & KitchMisschien niet helemaal een verrassing, maar de iPad is het populairste apparaat voor tweede scherm applicaties bij televisie-uitzendingen. Dat valt tenminste op te maken uit de cijfers die iPadclub kreeg van Angry Bytes, de ontwikkelaar van veel Nederlandse tweede scherm-applicaties. De laatste tijd gebruikt 40 procent van de bezoekers van webapplicaties bij televisieprogramma’s een iPad.

Een record werd vorige week gehaald bij Tussen Kunst en Kitsch. Bij dat programma kunnen kijkers via live.avro.nl raden hoeveel voorwerpen waard zijn en meepraten over de uitzending via social media. 42,5 procent van de gebruikers tijdens de uitzending van vorige week gebruikte een iPad.

Het gebruik van de iPhone ligt een stuk lager, bij Tussen Kunst en Kitsch was het vorige week slechts 13,5 procent. Uit de statistieken blijk dat het aandeel van telefoons en tablets met Androids op 23 procent ligt, terwijl meer dan de helft dus iOS-apparaten zijn.

Met een laptop voor de tv zitten is niet echt populair, slechts 18 procent van de gebruikers start het tweede scherm op in een pc-browser. Volgens Angry Bytes is dat best opvallend: “Het is een groot verschil met de eerste projecten, waarbij meer dan de helft een laptop of pc gebruikte.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:00
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.