Navigon Select: voortaan gratis iPad-navigatie voor T-Mobile-klanten

Navigon Select is nu in een iPad-geschikte variant verkrijgbaar. Navigon Select is gratis navigatiesoftware voor klanten van T-Mobile.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

navigon select ipadDe applicatie Navigon Select heeft een update gekregen en is voortaan ook op de iPad te gebruiken. Eerder maakte Navigon de betaalde MobileNavigator-app al universeel, dus in een variant die ook voor de iPad geschikt is. De gratis variant Navigon Select krijgt nu dezelfde behandeling. Deze navigatiesoftware is alleen te gebruiken in combinatie met een mobiel telefoonabonnement van T-Mobile Nederland.

Wel is een waarschuwing op z’n plaats. De app blijkt na de update naar 1.3.0 namelijk wat problemen te vertonen bij het opstarten van de app of het invoeren van een adres. Het volledig herinstalleren van de Navigon-app lost het probleem weer op. Navigon heeft een gecorrigeerde versie bij Apple ingediend, die binnenkort beschikbaar is in de App Store.

navigon select ipad 2De belangrijkste verbetering is zoals gezegd de optimalisatie voor de iPad. De app bevat ook extra reis- en restaurantgidsen, die aan te schaffen zijn via een In App Purchase. Het pakket Safety & Relax bevat voortaan een actieve rijstrookassistent, zodat je een realistischer weergave krijgt van het verloop van je route, inclusief bochten en dynamisch meelopende animatie. Je krijgt niet alleen te zien hoe je moet voorsorteren, maar ook wanneer.

De app is vanaf versie 1.3 in staat om opgeslagen favorieten te delen tussen iOS-apparaten. Je doet dit via e-mail: je stuurt de opgeslagen favorieten van je ene apparaat naar een ander apparaat.

MyReport is ook een nieuwe functie in Navigon Select, die eerder in Navigon MobileNavigator werd geïntroduceerd. Je kunt er veranderingen in het wegennet mee aangeven via je iPhone of iPad. Na controle worden de gegevens verwerkt in toekomstige kaartreleases.

Let op, dat deze app alleen geschikt is voor klanten van T-Mobile. Je moet dus beschikken over een iPad 3G met een simkaart van T-Mobile. Heb je dat niet, dan kun je gebruikmaken van de betaalde Navigon MobileNavigator, die ook geoptimaliseerd is voor de iPad.

Downloaden: Navigon Select T-Mobile (gratis voor T-Mobile-klanten)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2011, 3:19
Categorie Navigatie
Onderwerpen navigon, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.