NaviCat: goedkoop navigeren voor 79 cent

NaviCat is een goedkope oplossing voor navigatie op de iPhone. Het is een alternatief voor Roadee of Nav4All.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

navicatEr zijn mensen die dagelijks de weg op moeten en het liefst een uitgebreid navigatiesysteem op de iPhone hebben. Maar er zijn ook genoeg mensen die helemaal geen behoefte hebben aan Navigon, Sygic of een van de andere apps. Voor die mensen is er NaviCat, momenteel de bestverkochte applicatie in de Nederlandse App Store. De applicatie kost maar 79 eurocent en is een goed alternatief voor Roadee en het gestopte Nav4All. NaviCat is een compacte applicatie met de meest essentiële navigatiefuncties. Je hoort 20 seconden voor de volgende afslag een gesproken aanwijzing en daarna 5 seconden voor de afslag nog een piepje. NaviCat is deels gebaseerd op Google Maps: Google levert bijvoorbeeld de POI’s, een functie die TomTom binnenkort ook gaat toevoegen.

Je kunt zelf ook nuttige plaatsen toevoegen, zoals een POI voor je huisadres. NaviCat levert turn-by-turn navigatie, is in landschapsweergave te gebruiken en kan ook routes simuleren. Je zult je verwachtingen wel wat moeten bijstellen als je denkt dat je voor dit geld iets vergelijkbaars als TomTom koopt. Er is bijvoorbeeld geen keuze uit navigatiestemmen: de navigatiestem is alleen Engelstalig en klinkt blikkerig. Functies voor muziek afspelen zitten er bijvoorbeeld ook niet in. De reacties in de App Store lopen nogal uiteen: de ene persoon vindt het weggegooid geld, terwijl andere mensen het juist zeer tevreden zijn.

Downloaden: NaviCat (€0,79)
Alternatieven: Downloaden: Roadee (€1,59) Nav4All (zie opmerking hieronder)

Let op: Nav4All heeft aangegeven te stoppen met de navigatiesoftware omdat kaartleverancier NavTeq geen licentie meer aanbiedt. De applicatie staat echter nog wel in de App Store.

navicat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2010, 8:24
Categorie Navigatie
Onderwerp Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.