National Geographic World Atlas nu ook voor iPhone

National Geographic World Atlas is een fraaie maar detailloze atlas-app op iPhone waarin je allerlei informatie over de wereld kan bekijken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

National Geographic World Atlas iPhone iPadDe wereldatlas van National Geographic die eerst alleen op de iPad te downloaden was, is nu ook mobiel beschikbaar. De nieuw geïntroduceerde versie 3.0 van de app, maakt National Geographic World Atlas universeel en nu ook beschikbaar op de iPhone. In de totaal opgefriste applicatie scroll je over een wereldbol om informatie op te zoeken van allerlei landen. Je kan de wereldbol voorzien van allerlei informatielagen om gegevens over de wereld inzichtelijk te maken. Plaatsen die met een pinnetje gemarkeerd zijn, beschikken over meer informatie waarover je kan lezen.


In de National Geographic World Atlas kan je per land of plek informatie bekijken als de ligging, het weer op het moment, informatie over de hoofdstad en informatie over het land en de vlag. Nieuw vanaf deze update is dat je de valuta van een land kan omrekenen naar je eigen munteenheid. Het omrekenen gebeurt aan de hand van de laatste wisselkoersen.

Je kan behalve de standaard pins ook zelf pinnen toevoegen en de verzameling beheren. In de nieuwe versie kan je pinnetjes synchroniseren tussen de iPhone- en iPad-app, zodat je informatie die je wil benadrukken, op beide apparaten inzichtelijk hebt staan.

National Geographic wereldbol National Geographic gegevens

Toch zijn bezitters van de iPad-versie over het algemeen weinig te spreken over de update. In de Nederlandse App Store staan al enkele recensies die opmerken dat het niet langer mogelijk is om kaarten offline op te slaan en zo overal bij de hand te hebben – een voorheen sterk verkooppunt van de World Atlas-app. Maar er is meer aan de hand: de app is van 70 MB groot naar 230 MB groot gegaan dankzij nieuwe kaarten en informatielagen in hoge resolutie, terwijl details ingezoomd te wensen over laten. Wel ziet de app er strak uit en bedient hij gemakkelijk.

De nieuwe applicatie verdringt de eerder uitgebrachte app National Geographic World Map niét. Ook die wordt geplaagd door detailloze kaarten als je ver inzoomt. Die app positioneert zich meer als alternatief voor Google Maps, waar de World Atlas vooral een naslagwerk is. Om het nog ingewikkelder te maken, was er ook al World Atlas by National Geographic (App Store-link). Die is in verhouding in presentatie wat verouderd.

Downloaden: National Geographic World Atlas (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.