‘Facebook iPad-app wordt aangekondigd bij presentatie iPhone 5’

Volgens Mashable kondigt Facebook zijn iPad-applicatie aan tijdens de presentatie van de iPhone 5, die naar verwachting op 4 oktober plaatsvindt. De Facebook iPad app zou nu dus echt in de App Store moeten verschijnen.
Elger van der Wel - · Laatst bijgewerkt:

Facebook op de iPadDe officiële Facebook-app voor de iPad zou er nu toch echt aankomen. Sterker nog, de app zou worden aangekondigd tijdens de presentatie van de iPhone 5. Dat stelt Mashable tenminste, op basis van anonieme bronnen. Tegelijkertijd zou ook de iPhone-applicatie dan een update moeten krijgen. De presentatie van de iPhone 5, met daarin de aankondiging van Facebook, zou volgens de laatste geruchten plaatsvinden op 4 oktober. Die datum is nog niet officieel bevestigd door Apple, noch zijn er al uitnodigingen verstuurd.

Opvallend is dat eerder vandaag bekend werd dat ontwikkelaar Jeff Verkoeyen Facebook heeft verlaten om aan de slag te gaan bij Google. Hij leidde het team dat de iPad-applicatie voor Facebook bouwde en deze 5 maanden geleden al opleverde. Tot op heden is de Facebook iPad-app nooit vrijgegeven door Facebook. Verkoeyen raakte hier zo gefrustreerd over dat hij uiteindelijk bij Facebook is opgestapt.

De situatie rondom de iPad-applicatie van Facebook is sowieso een langdurige soap geworden. Gebruikers wachten al meer dan een jaar op de app. Ondertussen zijn er al honderden third-party apps gemaakt, al zijn die niet allemaal een onverdeeld succes. In juli werd de code van de iPad-app al gevonden in de iPhone-applicatie, maar deze is in een latere update ook weer verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 september 2011, 12:14
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.