iOS game-update: Shipping Tycoon, Globosome en N.O.V.A. 3 gameplay beelden

De 3D first-person shooter N.O.V.A. 3 laat van zich zien met spectaculaire gameplaybeelden voor de iPhone, iPod touch en iPad. In Shipping Tycoon zet je een haven op en in Globosome verover je de wereld met elektriciteit.

GU MA NOVA 3 header iPhone iPadVan het scherm spatten. Een jaar of tien jaar geleden, in de contreien van de Nokia 3310 (“Kijk, ik heb een wippend konijn van acht pixels op mijn achtergrond!”), was die uitdrukking tamelijk ondenkbaar in combinatie met games op de mobiele telefoon. Hoe anders is dat in het iPhone-tijdperk. Als je toevallig net een PlayStation Vita draagbare spelcomputer overweegt, moet je echt even de nieuwe gameplaybeelden van het schietspel N.O.V.A. 3 bekijken. Ze blazen iedereen weg.

Ditmaal ingame: N.O.V.A. 3

GU MA NOVA 3 iPhone iPod touch iPadBoy, wat zaten we ernaast toen we N.O.V.A. 3 vorige week al tot Trailer van de Dag bombarderen. Uit de trailer dachten we te zien dat het spel conform de grote inspiratiebron en Xbox 360-schietgame Halo in een Afrikaans-achtige stad zou afspelen. Niks daarvan! Een futuristische variant van San Francisco wordt het decor van Gamelofts nieuwe schietspel. En… wat ziet het er ge-wel-dig uit! De grote gamesuitgever die de laatste tijd zoveel kritiek te verduren heeft gekregen om het commercieel uitbuiten van haar eigen spelformules, zet haar beste beentje voor als het om N.O.V.A. gaat, lijkt het. De beelden zijn explosief, snel, en zitten bomvol schietactie. Maar er is nog iets dat opvalt. Het lijkt wel alsof Gameloft erop inzet dat Halo een beetje uit de gratie raakt. De high-definiton remake van Halo: Combat Evolved brak eind vorig jaar geen potten en de hype om het aankomende Halo 4 voor de Xbox lijkt bijna… gematigd. Het gevolgd is dat N.O.V.A. meteen meer naar een andere shooter lijkt te neigen: Crysis. De kleurstelling, omgeving en ook de rood getinte tegenstanders doen meteen denken aan die game. Die ommekeer zorgt er ook voor dat N.O.V.A. inmiddels behoorlijk op Gamelofts eigen Modern Combat 3 lijkt, maar dan in een toekomstjasje. We zijn nog steeds ondersteboven van het laatstgenoemde schietspel, maar het zou aardig zijn als de twee wat meer differentieerden. De belofte van voertuigen in de online multiplayer helpt daar alvast bij… de derde N.O.V.A. moet deze maand (week?) verschijnen en wij kunnen niet wachten.

Havenwachter spelen: Shipping Tycoon

GU MA Shipping Tycoon iPhone iPod touchWeet je nog, de tijd dat een spel dat eindigde op Tycoon, garant stond voor een dag geen zonlicht zien omdat je beeldscherm te aanlokkelijk was? Om je niet blij te maken met een dode mus: Shipping Tycoon is niet zo goed als Railroad Tycoon, Transport Tycoon en natuurlijk Rollercoaster Tycoon in hun tijd waren – en eigenlijk nog steeds zijn. Maar het voordeel aan Shipping Tycoon is wel dat je er even een tijdje makkelijk niet naar hoeft om te kijken. Het speelt als een echt freemium-spel waarin je steeds meer aanlegplekken aanmaakt voor je haven, steeds meer boten en brandstof koopt en steeds meer vaarroutes uitzet waarmee je geld in het laatje brengt. Tegelijk investeer je ook in de toeristische voorzieningen aan wal, eerst maar eens te beginnen met een koffiehuis. En ook daarin kan je doorgroeien. Shipping Tycoon is prachtig getekend met kleurrijke havens en omgevingen, maar is helaas wel erg statisch. Het spel bepaalt zelf wel wat je op welke plek mag doen en dat bederft de pret wel een beetje. Toch kan je het gerust een kans geven. Volgens ontwikkelaar Heromind betaal je morgen al 3,99 euro…
Downloaden: Shipping Tycoon (gratis)

GU MA Shipping Tycoon groot

Trailer van de Dag: Globosome

GU MA Globosome Free iPhone iPod touch iPadWe hebben een explosieve trailer van N.O.V.A. 3 en tóch is het geen trailer van de dag, nee. Die eer gaat uit naar Globosome Free, een piepklein iPhone-spelletje met een schitterende trailer. Globosome is de reclamecampagne voor het Duitse festival voor media, games en kunst FMX 2012 en dat gaat toevallig ook gepaard met een bijzondere game. Je neemt de kantelbesturing-controle over een blauwe, elektrisch geladen stip die zich voedt door energie van de natuur en zich daarmee vermenigvuldigt. Door meer soortgenoten te kweken, worden nieuwe dingen bereikt – die we eigenlijk niet kunnen verklappen, omdat die juist het ontdekkingselement van dit gratis demospel vormen. Dat ontdekken gaat gepaard met sfeervolle beelden en innemende, klassieke muziek. In vier levels zet dit spelletje haar achterliggende festival op de kaart, en de volledige game eveneens. Die staat in de planning voor donderdag 17 mei.
Downloaden: Globosome Free (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Bijgekomen van het explosieve geweld hierboven? Er zijn wat, over het algemeen, simpelere spelletjes voor de iPhone en iPod touch die je tijdelijk voor weinig kan downloaden:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2012, 20:06
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, nova

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.